BARÇA

Victòria pírrica del Barça contra el Llevant (1-0)

Amb aquesta victòria, els blaugranes retallen a nou punts la diferència amb l'Atlètic de Madrid. Messi ja només està a un gol del rècord de Pelé com a màxim golejador de la història amb una sola samarreta

Francesc LatorreActualitzat

Des de les nou de la nit, Barça i Llevant juguen al Camp Nou en partit corresponent a la tretzena jornada de Lliga. Un partit que ha esdevingut una final per als blaugranes i en què Koeman ha començat jugant amb un 4-3-3 en fase atacant, variant el 4-2-3-1 habitual. L'holandès ha sortit amb Ter Stegen; Dest, Lenglet, Araujo, Alba; De Jong, Busquets, Coutinho; Griezmann, Messi i Braithwaite.

El partit ha començat amb domini dels blaugranes però la primera gran ocasió ha estat per al Llevant. Era el minut 12 quan Jorge de Frutos s'ha trobat en u contra u amb Ter Stegen que el porter alemany ha resolt amb una acció de molt mèrit. La resposta del Barça ha estat una rosca de Braithwaite -avui extrem esquerre-, que ha desviat Aitor Fernández. Molt més clara ha estat la doble ocasió que els blaugranes han tingut al minut 22. Primer Aitor ha desviat un cop de cap de Griezmann després d'un servei de falta de Messi. El rebuig del porter granota ha anat a parar a peus de Lenglet però la rematada del francès ha sortit fora. El Barça no ha tornat a generar perill fins al minut 37 i ho ha fet mitjançant una gran rematada d'Alba des de la frontal de l'àrea gran. Aitor l'ha pogut desviar a córner. I dos minuts més tard el porter del Llevant ha tornat a salvar el seu equip després d'una molt bona jugada atacant del Barça. Griezmann ha connectat amb Messi, que li ha tornat al francès. La seva rematada, a boca de gol, l'ha tret el porter del conjunt valencià. Ha estat la darrera ocasió abans de la mitja part. Uns i altres han marxat cap als vestidors amb el marcador inicial.

En la segona part, Koeman ha tornat al 4-2-3-1 que havia fet servir fins avui. La primera acció destacada s'ha fet esperar 10 minuts. Ha estat un xut llunyà de Messi que ha sortit desviat a la dreta de la porteria llevantina. Koeman ha mogut la banqueta en el minut 58 i ha fet entrar Pedri en el lloc de Sergio Busquets, que avui ha igualat Puyol com a quart jugador amb més partits oficials en la història del Barça (593). Griezmann i Messi han protagonitzat una bona combinació en el 63, que ha acabat amb rematada de Messi a mans d'Aitor. En el minut 70, Koeman ha fet el segon canvi i ha fet entrar Trincao en el lloc d'un discretíssim, novament, Coutinho. Només un instant després, altra vegada Aitor ha escopit a córner una rematada molt propera de Messi.

Semblava que no hi hauria manera però finalment el mateix Messi ha obert la llauna amb un xut creuat, potent, i a mitja alçada impossible per al porter visitant. Era el minut 75 i la jugada ha nascut d'una bona pressió del Barça, de Braithwaite concretament. L'assistència a Messi li ha fet de Jong. Des d'aquest moment i fins al final, el Barça ja no ha disposat de cap gran oportunitat per fer el segon però el Llevant hauria pogut empatar amb un xut l'últim segon del partit que ha aturat Ter Stegen.

Amb aquesta victòria, el Barça es queda a nou punts de l'Atlètic de Simeone i Messi a un gol del rècord històric de Pelé com a màxim golejador de la història amb una sola samarreta. Messi porta 642 gols vestit de blaugrana. Pelé en va fer 643 amb el Santos. Dimecres, contra la Reial Societat, tindrà una nova oportunitat per igualar o superar el mite brasiler.

 

 

 

 

 

Anar al contingut