Joan Jordán, després de rebre l'impacte d'un objecte des de la grada (EFE)
Futbol

Competició clausura el Villamarín dos partits i obliga el Betis a buscar un altre recinte

El jutge ha imposat aquesta sanció pel llançament d'una barra de plàstic a Joan Jordán

Redacció Esport3Actualitzat

El jutge de competició ha sancionat el Betis amb el tancament de l'estadi Benito Villamarín durant dos partits, pel llançament d'una barra de plàstic a un jugador del Sevilla durant el derbi de la setmana passada. El club andalús ha de buscar i comunicar d'aquí a 24 hores un altre recinte que compleixi els requisits de la federació per a disputar els propers partits.

El jutge ha considerat els fets amb una gravetat de nivell mitjà i no ha sancionat el Betis amb punts a la classificació, ja que va succeïr a la Copa del Rei, o amb més partits sense jugar al seu estadi. La federació ha qualificat "d'adecuada" la sanció que ha establert el jutge.

La policia va detenir aquest dilluns el presumpte autor del llançament de la barra que va tocar al cap al jugador del Sevilla Joan Jordán en el derbi de Copa entre el Betis i el Sevilla.

El detingut, un home de 30 anys, va quedar en llibertat amb càrrecs després de prestar declaració.

Els fets van passar durant els vuitens de final de la Copa entre els dos rivals sevillans. L'incident va provocar la suspensió del matx.

En diferents sectors del beticisme es va qüestionar el mal que es podia haver fet el jugador del Sevilla, cosa que va fer enfurismar el tècnic sevillà, Julen Lopetegui.

El Betis va acabar classificant-se en la represa del partit, que es va disputar l'endemà, però el nivell d'hostilitat entre els dos equips i aficions es manté en un to alt de cara a pròxims enfrontaments. Andrés Guardado va fer una celebració polèmica de la classificació del Betis, tot i que després va matisar que la celebració no anava en aquest sentit.

 

Anar al contingut