Jan Oblak, porter de l'Atlètic de Madrid
Futbol

En l'11 ideal més car del món només hi hauria un futbolista de LaLiga

La solitària presència en aquest llistat de Jan Oblak, de l'Atlètic de Madrid, evidencia la devaluació que ha viscut la Lliga espanyola els últims anys

Sebas GuimActualitzat

La crisi econòmica provocada per la Covid-19 ha encès les alarmes en el món del futbol. En l'últim mercat de fitxatges, s'ha evidenciat que els clubs han optat per reduir al màxim les despeses. Unes retallades que han estat molt clares a la Lliga espanyola, però no tant a la Premier League, única competició en què els equips s'han gastat més de mil milions d'euros en fitxatges. Tot plegat, ha acabat desembocant en una fuita de les estrelles emergents de la Lliga cap a altres competicions, un flux que es posa de manifest quan es busca l'11 ideal dels futbolistes de més valor econòmic.

Transfermarkt, portal de referència per a qüestions del mercat de fitxatges, ha publicat un equip de somnis, que desitjarien configurar els directors esportius de tot el món, un 11 en què mana la Premier, amb 5 representants i en què LaLiga només aporta el porter de l'Atlètic de Madrid, Jan Oblak (90 milions de valoració). A més de l'eslovè, l'equip estaria format pels defenses Alexander-Arnold (110 millons), Matthijs de Ligt (70), Van Dijk (80) i Alphonso Davies (80); els migcampistes Joshua Kimmich (85), Raheem Sterling (128), Kevin De Bruyne (120) i Sadio Mané (120); i els davanters Kylian Mbappé (180) i Neymar Jr (128). Si algun equip gosés sortir a comprar-lo s'hauria de gastar, en traspassos, 1.190 milions d'euros.

La davallada dels drets de televisió i la pandèmia per la Covid-19 han fet reduir el valor d'aquest equip ideal en 200 milions en l'últim any. Si la crisi sanitària no millora, l'austeritat seguirà imposant-se en els mercats i el descens en el valor econòmic d'aquest 11, seguirà avançant.

Anar al contingut