Barça

Xavi: "Aquest any hem tret la poteta i hem mostrat el que podem arribar a ser"

El tècnic egarenc recorda que "l'objectiu principal, que és classificar-se per a la Champions, encara no el tenim assolit"

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça juga a Sevilla un partit decisiu per a les seves aspiracions d'entrar a la Champions i quedar segon a la Lliga. Xavi Hernández compareix aquesten roda de premsa abans del partit d'aquest dissabte (21.00).

Xavi ha definit el Betis com un rival directe i ha recordat que l'equip andalús ja va guanyar al Camp Nou:

"Tenim una ocasió d'or per certificar un dels objectius que ens queden. És un rival directe. Van venir al Camp Nou i ens van guanyar, i ara tenim una oportunitat de revenja. Ells estan en un gran estat de confiança i tenen grans jugadors i un entrenador grandiós que és Manuel Pellegrini"

El tècnic vallesà ha actualitzat la situació de Ter Stegen, dubte aquest dissabte, i de Piqué, descartat: 

"El Marc s'ha trobat malament. Ahir tenia petites molèsteies estomacals i avui es trobava malament. A veure com éstà demà. El Gerard té molèsties a l'abductor i no podrà estar amb nosaltres demà. Una pena perquè ens està aportant molt".

Després de les gestes europees, Xavi no creu que el 0-4 de fa un mes i mig tingui més rellevància: 

"Nosaltres li vam donar molt valor al 0-4 en el seu moment. Sí que és veritat és que només són 3 punts. La diferència amb els equips que s'hi han enfrontat a la Champions és que en el moment de poder-los rematar ho vam fer. (...) Hem fet grans partits i hem de mirar de ser constants. Aquest any hem tret la poteta. S'ha vist el que podem arribar a ser (...).  El Reial Madrid té això, si amb el 0-2 ens haguéssin fet un gol ens haurien remuntat, perquè treuen la fe i estan en aquest moment. Nosaltres tenim un estil diferent però també hem guanyat partits al final (...). Al futbol no guanya sempre qui més s'ho mereix, és així de capritxós "

Pel que fa a redefinir els objectius, per Xavi cal anar pas a pas: 

"El gran objectiu és classificar-se per la Champions i no està fet. L'any que ve valorarem els objectius a complir, en funció de la situació econòmica i esportiva. Des del novembre crec que l'equip ha millorat molt, però no hem sabut competir pels títols. L'any que ve mirarem de lluitar pels títols. Ara, el primer objectiu és classificar-se per a la Champions i el segon, fer-ho com a segons classificats".  

  Xavi ha explicat no anirà amb presses a l'hora de donar minuts a Ansu

Ha entrenat molt bé, però anuirem amb cautela i fer-lo entrar progressivament en els partits que queden., Les sensacions són molt bones i ens ajudarà segur

El Barça farà el passadís al Betis com a flamant campió de Copa:

"És una senyal de respecte i esportivitat. No te més. Si no ensenyem això als aficionats, i als nens... Ho vam parlar dimecres amb els jugadors i hi vam estar tots d'acord".  

Gavi és una peça prioritària per al Barça del futur i sembla que hi ha hagut aproximacions en les últimes hores per a la renovació del centrecampista andalús. Xavi se n'ha congratulat: 

"És molt important. És un jugador de present i de futur i seria una gran notícia. Tan de bo arribin a un acord. Tinc una molt bona relació amb Iván de la Peña i entenc que les dues parts tenen aquesta voluntat". 

 

ARXIVAT A:
Xavi Hernández
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut