Brandon Davies ha acabat amb 16 punts
bàsquet

El Barça es queda sense benzina en una mala segona part a Kazan (70-64)

Ni el retorn de Calathes ni el gran partit de Higgins han evitat la desfeta blaugrana

Xavier LorenteActualitzat

Cinquena derrota del Barça a l'Eurolliga després d'una desastrosa segona part (70-64). De fet els blaugranes només s'han trobat còmodes en el segon quart davant un Kazan molt sòlid en defensa. La millor notícia, les bones sensacions de Cory Higgins que ha tornat a acostar-se a la seva millor versió. Els blaugranes continuen sent líders provisionals de la competició amb 16 victòries en 21 jornades.

El retorn de Nick Calathes no s'ha fet esperar. Sarunas Jasikevicius ha situat el base grec al cinc inicial al costat de Nico Laprovittola. Amb Calathes però sense Mirotic -baixa per COVID- el Barça ha anotat la primera cistella del matx: un triple de Laprovittola. L'exblaugrana Mario Hezonja ha volat per caçar un espectacular alley-oop i iniciar un lleuger domini de l'Unics amb John Brown d'estilet. Als catalans els ha costat anotar en aquest primer quart amb moltes pèrdues de pilota (13-8, minut 7) especialment de Jokubaitis. El propi base lituà i Brandon Davies han unit forces en una tímida revifada culer (17-14, minut 10).

La remuntada s'ha produït a l'inici del segon quart amb un parcial demolidor de 0 a 10 (17-24, minut 12) i un Cory Higgins "on fire". El nordamericà ha agafat la responsabilitat amb dos triples seguits acompanyat d'un explosiu Rolands Smits. Davies i Laprovittola també s'han afegit a la causa per mantenir el control del marcador (24-31, minut 16). Els russos han tornat a la càrrega amb Lorenzo Brown imparable (30-31, minut 18) però el Barça ha marxat al descans encara per davant (31-35, minut 20).

El Kazan ha anotat tot just el seu primer triple en l'estrena de la segona part per mitjà de Canaan, el gran protagonista de la remuntada del Barça en el duel de fa unes setmanes al Palau. Higgins ha continuat tirant del carro en el seu millor partit després de la llarga lesió d'esquena. El partit s'ha mantingut igualat amb els dos equips molt erràtics en els llançaments (41-41, minut 26) fins que l'Unics ha fet un pas endavant amb Canaan i Hezonja castigant l'anella culer (47-41, minut 28). Un triple de Kyle Kuric i una penetració de Higgins han reequilibrat un pèssim quart del Barça (47-46, minut 29) però l'Unics ha deixat la reacció en anècdota (54-48, minut 30).

Amb Higgins i Davies no n'hi ha hagut prou per remuntar la situació en el tram final del matx. Els blaugranes han arribat a perdre de 10 punts (66-56, minut 37) amb els dos Browns vestits de botxins: Lorenzo (22 punts) i John (20 punts i 7 recuperacions). Kuric i Hayes han intentat una darrera reacció (66-61, minut 38) però el Barça s'ha acabat estavellant en la defensa local i en un mal dia en el tir.