Djokovic, amb el trofeu del seu desè Open d'Austràlia (Reuters)
Tenis

Djokovic guanya el seu desè Obert d'Austràlia

El serbi ha derrotat el grec Stefanos Tsitsipas (6-3, 7-6, 7-6), suma el seu 10è Open d'Austràlia i recupera el número 1 mundial

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Novak Djokovic ha sortit molt concentrat sabent perfectament el què havia de fer en tot moment. Immediatament, s'ha vist que a Stefanos Tsitsipas no li seria fàcil guanyar els seus serveis. De fet, ja en el segon joc del partit ha hagut d'afrontar dues pilotes de trencament. Les ha salvades, però era un avís del que vindria immediatament després: en el quart joc, el trencament de servei. A partir d'aquí camí fàcil pel serbi. 6 a 3 en 45 minuts.

 

 

En el segon set, Tsitsipas s'ha posat les piles. Ha augmentat el nivell, més agressiu amb el seu drive i amb el servei ha aconseguit igualar les coses. Tant que amb 5 a 4 a favor ha disposat d'una pilota de set. Però el serbi, el rei d'Austràlia, l'ha salvada i ha portat el set al desempat. S'ha escapat 4 a 1 i semblava tot dat i beneït. Aleshores Tsitsipas ha reaccionat.

Ha igualat a 4, amb un Djokovic que ha acusat els nervis del moment, fins i tot fent una inoportuna doble falta. El grec ha cregut en les seves opcions, però l'alegria li ha durat poc. Djokovic té més vides que un gat i en un moment s'ha refet i s'ha mostrat un altre cop sòlid en els intercanvis, per a desesperació de Tsitsipas. 7 a 4 en el desempat i 2 sets a 0 pel serbi. El 10è títol a l'Obert d'Austràlia el tenia més a prop.  

 

 

Per començar el tercer set, dos trencaments consecutius. Primer del grec en el joc inicial, però Djokovic, resilient una vegada més, s'ha refet de manera immediata i al joc següent l'ha recuperat. Tsitsipas no s'ho podia creure (1-1). La igualtat ha continuat perquè tots dos estaven molt sòlids amb el servei (6-6).

Al desempat Djokovic s'ha posat amb un 5 a 0 que pràcticament decidia el partit. Tsitsipas ha lluitat fins al final, ha aixecat dues pilotes de partit, però a la tercera, un drive a la lína del serbi ha acabat sentenciant. Infalible a Austràlia, on ha jugat 10 finals i les ha guanyades totes, Djokovic ja té 22 Grand Slams al seu palmarès, el mateixos que Rafa Nadal. Roger Federer, ja retirat, es va quedar en 20.

Novak Djokovic serà demà novament el número 1 mundial, després d'haver caigut fins al 7è lloc ja que no va poder jugar a Melbourne al 2022 al ser deportat per no vacunar-se contra la Covid,  i no haver pogut sumar els punts del títol de Wimbledon. Carlos Alcaraz baixa al número 2, i Stefanos Tsitsipas serà el número 3. Rafa Nadal apareixerà demà com a número 6.

 

 

El campió serbi, visiblement emocionat, s'ha dirigit cap a la llotja del seu equip per celebrar el títol amb el seu entrenador i la seva família. A l'arribar, s'ha tirat a terra i s'ha posat a plorar.

 

 

En la ceremònia de recollida del trofeu, Djokovic ha dedicat unes paraules al seu rival, Stefanos Tsitsipas, i ha agraït al públic i a l'organització la rebuda després d'un any d'absència.

"Ha estat una gran batalla, segur que no serà la teva última final de Grand Slam, estaràs en moltes més. Vull felicitar-vos, a tu i al teu equip."

"Donades les circumstàncies, és una de les victòries més importants de la meva carrera. No vaig poder jugar l'any passat, he tornat aquesta any i volia donar les gràcies a tothom que m'ha donat la benvinguda de nou. Aquí, a Austràlia, és on he jugat el millor tenis de la meva carrera."

Anar al contingut