Xavi Hernández durant la previa del partit contra el Sevilla
Xavi Hernández durant la previa del partit contra el Sevilla
bARÇA

Xavi Hernández: "Al mercat de fitxatges li ha faltat algun jugador"

El tècnic del Barça es dona per satisfet amb la plantilla que li ha quedat però hi troba a faltar un jugador

Actualitzat

El tècnic del Barça ha comparegut en la prèvia del quart partit de Lliga de l'equip blaugrana, el difícil duel del Sánchez-Pizjuán.

Sobre el Sevilla el de Terrassa ha comentat:

"El bagatge d'1 punt de 9 és enganyós. És una prova de foc per nosaltres per aconseguir els 3 punts. És un equip molt camaleònic que ens pot crear molts problemes. És un equip de Champions. Demà serà difícil".

El tècnic s'ha mostrat satisfet que el mercat de fitxatges hagi arribat al final, i ha estat categòric en dir:

"Em sento alliberat. Hem fet un esforç espectacular: directiva, Jordi, Mateu i staff tècnic. Hi ha un planter per competir per tot. Aquest és l'objectiu principal. Ho hem de demostrar al camp. Molt content i molt satisfet"

Ha valorat el resultat final per al Barça com entre el "millor i l'entremig", però ha fet somriure a tothom en afegir:

"Al mercat de fitxatges li ha faltat algun jugador"

Per afegir:

"Del millor escenari i el pitjor, estem al mig... Cap queixa... El club ha fet un esforç titànic. El tema de les palanques ha estat important"

Sobre la continuïtat de Jordi Alba, Xavi ha dit:

"És un jugador que ha de ser clau. Estic encantat de tenir-lo. Jugarà. Hi haurà partits per a tots. Jugarà el que està en millors condicions. No mirem els títols, l'edat... sinó la meritocràcia"

I posteriorment s'ha reiterat dient:

"El vull aquí. Tinc una gran relació amb ell. Ens ajudarà tant si juga com si no. En cap moment he pensat que el Jordi sortiria del club. Encara que la posició estigui triplicada no em molesta cap jugador. Marcos Alonso és versàtil i pot jugar en més llocs també"

La suplència de Gerard Piqué

Xavi també ha explicat el nou rol de Gerard Piqué al Barça i per què no juga:

"Jo veig tranquil Piqué. Aquesta setmana ha estat entrenant molt bé. Ens ajudarà. Ningú ens fa nosa. Som una família. Intentem que vingui content però en temes personals no m'hi fico. En termes esportius serà molt important per a nosaltres"

I ha afegit:

"He de prendre decisions. Quan jugui Piqué, em preguntaràs per què no juguen Araujo o Koundé. Entenc que és Piqué, també es parla d'Alba. El compromís d'ells amb el club. No hi haurà cap problema amb ells juguin o no. Ens ha passat a tots. És llei de vida. No som eterns"

I que Memphis al final s'hagi quedat a la plantilla ha dit:

"És un jugador molt madur. Un líder. Compromès. És guanyador. Els minuts que tingui dependrà d'ell i del que decidim l'staff. Tothom parteix de zero i jugarà el que millor estigui"

 

Alonso i Bellerín compleixen els desitjos de Xavi

"Volíem dos laterals purs i ara els tenim. Bellerín coneix la casa. És un gran professional i ens ajudarà. Marcos és un jugador contrastat que pot jugar en diferents posicions. És polivalent Necessitàvem reforçar els laterals i el club ha fet un gran esforç"

Més pressió per a Xavi

"Pressió, esclar que en tinc. Si perds és una desgràcia i no pots sortir al carrer. M'agrada. Soc molt competitiu. Soc culer. El dia que vegi que jo soc el problema, me n'aniré a casa sense problema. El futbol i la pilota dirà. Les sensacions són bones. Anem per totes"

I ha afegit:

"A mi no m'han fet un "plantillón". L'hi han fet al Barça. Em fotreu pals si no guanyo. La majoria de peticions són aquí. Ara no podem parlar de si falta aquest o l'altre. No parlo de jugadors que no hi són. Ja estem alliberats i sabem els que som per lluitar pels títols"

Inscripció de Marcos Alonso

"Som optimistes. Estem convençuts que Marcos Alonso podrà ser inscrit avui per jugar la champions"

 

Elogis a Aubameyang

"Els jugadors amb què no comptàvem s'han entrenat amb compromís. Em fa pena que marxi Aubameyang. Auba ha marcat diferències, com a persona és espectacular. Ha estat un exemple per a tots"

I sobre el treball de la direcció esportiva en aquest mercat d'estiu ha dit:

"Amb Jordi i Mateu el Barça està en molt bones mans, hi sigui jo o no"

I en concret sobre Mateu Alemany ha dit:

"Jo li poso un excel·lent. Va de cara. Delega. Estàs a gust amb ell. Et sents protegit. Una persona molt vàlida. Estic molt a gust amb el Mateu, el Jordi i el president".

Seria un fracàs no guanyar cap títol aquesta temporada?

"Fem una cosa. Pensem que guanyarem. Si no, ja ho afrontarem. Millor ser positiu"

I sobre la situació de Pjanic el de Terrassa ha dit:

"Jo crec que ens pot ajudar. S'entrena bé. M'agrada la seva personalitat. De la manera que juguem ens pot anar bé. Competirà amb Busi, Frenkie i Kessie"

Reviu la roda de premsa íntegre:

 

ARXIVAT A:
Xavi Hernández
Anar al contingut