Xavi Hernández i el seu germà Òscar durant un entrenament (EFE)
Barça

Xavi avança la reaparició d'Ansu Fati contra el Mallorca

L'entrenador de Terrassa confirma la recuperació del davanter blaugrana: "Les sensacions són molt bones i, si tot va bé jugarà, uns minuts com a mínim aquest diumenge contra el Mallorca"

Redacció Esport3Actualitzat

Xavi considera que la setmana amb un sol partit pot anar bé per canviar la mala dinàmica de l'equip:

"Ens ha anat bé aquesta setmana, hem entrenat molt bé i hem treballat coses per millorar, perquè no hem estat per tirar coets i hem perdut dues oportunitats d'or. Hem de fer un esforç bèstia tant físic com mental per aconseguir el nostre objectiu, que és classificar-nos per a la Champions. Des que vaig arribar al novembre, tot han estat finals."

L'entrenador blaugrana ha avançat que Ansu Fati serà a la llista de convocats que es donarà aquest diumenge:

"Ja us avanço que està molt bé i serà a la llista. Es troba molt bé, té molt bones sensacions i demà, si tot va bé, jugarà uns minuts com a mínim. És un jugador diferencial i estic molt content de tenir-lo (...) Les sensacions són molt bones, a nivell de rendiment nutricional, de greix, fem un seguiment especial a tots els jugadors, sobretot als lesionats, perquè no tornin a recaure."

No ha precisat Xavi si prefereix fer servir Ansu en banda o en punta, ja que, segons ell, el davanter hispanoguineà pot oferir un rendiment òptim en les dues demarcacions:

"Per mi és un jugador diferencial tant en banda com en punta. S'associa bé de 9, descarrega pilotes i és bo en l'associació. Té gol i ha d'estar prop de l'àrea. És un jugador amb estrella. En banda també sap fer les diagonals, com Ferran Torres."

Frenkie de Jong, que va ser canviat davant el Rayo Vallecano després d'un partit fluix, ha rebut un tracte especial durant la setmana per part del tècnic:

"És un jugador que marca diferències i les ha de marcar a cada partit. Vam tenir una xerrada individual molt bona, crec que es va quedar una mica més tranquil. És evident que el canvi el va frustrar. He de mirar per l'equip. Ha fet partits excel·lents aquesta temporada. Això hem de convertir-ho en constant. Ha de marcar diferències, perquè jo veig pocs jugadors amb les seves condicions."

Sobre Ronald Koeman, que fa poc va recordar que amb ell el Reial Madrid no estava tan lluny a la classificació, Xavi no ha volgut entrar en polèmiques amb el seu predecessor a la banqueta:

"Jo no canviaré les sensacions que tenia Ronald, ni sé si tenia més o menys suport que jo. El que puc dir és que li tinc un respecte enorme per haver vingut en un moment difícil. Li tinc un gran respecte pel treball que va fer i perquè és molt culer. Jo puc parlar per mi i sento el suport de tots al club i de l'afició. Portàvem dos mesos molt bons i ara, de cop, tres derrotes seguides. Ara és un moment difícil i hem de donar la cara."

Xavi ha explicat que per mantenir el nivell de motivació de l'equip plantegen reptes dins el mateix partit amb premis. I s'ha mostrat elogiós tant amb la feina feta fins ara per Adama Traoré com amb Javier Aguirre, l'actual tècnic del Mallorca:

La setmana culer ha estat marcada per les lesions i els virus que han deixat la plantilla delmada abans d'afrontar l'important tram final de Lliga i l'objectiu d'entrar a la Champions encara per segellar. L'últim gran dubte per al matx de diumenge és l'extrem francès Dembélé, que no ha pogut entrenar-se aquest dissabte per una amigdalitis.

 

Anar al contingut