La Penya aconsegueix el primer punt de la semifinal de l'ACB
La Penya aconsegueix el primer punt de la semifinal de l'ACB (EFE)
Bàsquet

La Penya assalta Madrid i s'apunta el primer punt de la semifinal (83-93)

Imparable Kyle Guy amb 30 punts, 24 en la segona part, mentre Tomic atura Tavares

Jordi RobirosaActualitzat

La posada en escena no ha estat bona. Abans del partit li han donat un premi a Yabusele: poques vegades un protagonista d'una acció tan violenta havia tingut tants reconeixements en el món del basquetbol. Un premi que és una vergonya per a l'ACB. Potser per això, el Joventut ha entrat tou al partit i el Madrid s'ha avançat ràpidament per 13 a 3, el que feia pensar el pitjor.

Però els catalans han arribat bé mentalment a aquest play-off i ningú no s'ha atabalat. Anar fent i sense soroll, llavors ha aparegut l'actor secundari Busquets i en un tres i nores ha clavat vuit punts, mentre tot el Madrid estava preocupat amb Kyle Guy. El d'Indiana ha demostrat ànsia, però ha estat capaç de clavar un triple al límit del segon quart al·lucinant que ha significat el 39 a 42 i ha silenciat el pavelló de la Comunitat, que ara, per cert, té un nom comercial.

L'entrada en la segona part de la Penya ha estat fantàstica. Encoratjats per un Guy espectacular i un Tomic dominador, una contra de Parra ha donat dotze punts d'avantatge (47-59). El Madrid s'ha refet i ha arribat a empatar el partit a 73, però tot i que Parra ha hagut de retirar-se momentàniament per un fort cop a l'ull, Guy ha continuat la seva immensa ratxa i Tomic i Feliz han acabat d'amanir una victòria incontestable. 

El Joventut aconsegueix el factor pista: Demà passat dijous, el segon partit. També al pavelló que ara té un nom comercial.

 

Les estadístiques del partit

Anar al contingut