César Azpilieta aixecant el trofeu de la Lliga de Campions (EFE)

El Chelsea supera el Manchester City (0-1) i es converteix en el campió d'Europa

Un gol de Havertz a la primera part dona la segona Champions en la història de l'equip "blue"

Agustí AlavésActualitzat

La batalla tàctica entre Guardiola i Tuchel s'ha començat a jugar abans del xiulet inicial. L'entrenador del Manchester City ha optat per un onze carregat de jugadors ofensius, però ha prescindit d'un migcentre defensiu. En canvi, el tècnic del Chelsea ha protegit la porteria de Mendy amb una línia de cinc defenses i amb la parella Jorginho-Kanté al davant.

La primera ocasió l'ha tinguda Sterling (minut 8), però el duel d'estils ha caigut del bàndol del Chelsea. Els "blues" han penalitzat qualsevol pèrdua de pilota dels "cityzens" per generar perill a la porteria d'Ederson. Werner, barallat amb el gol, ha desaprofitat tres ocasions clares entre el minut 9 i el minut 15. Al 17, Kanté, de cap, ha rematat massa alt. Thiago Silva, el líder de la defensa del Chelsea, ha marxat lesionat al minut 38. Els de Tuchel, ben ordenats, no deixaven cap espai a l'atac del Manchester City i la seva superioritat ha tingut premi. Al 42, Mount ha filtrat una passada gairebé des de la línia del migcamp i Havertz ha llegit bé l'espai entre els centrals i el lateral Zinchenko per marcar el 0 a 1. El davanter alemany s'ha estrenat com a golejador a la Champions en el millor moment possible.

Havertz, celebrant el primer gol del partit (EFE)

El pas per vestidors no ha fet canviar el guió del partit. Possessió estèril dels de Guardiola i sensació de perill en cada contracop dels de Tuchel. El primer fet noticiable de la segona meitat ha estat una topada entre Rüdiger i De Bruyne. El belga ha quedat grogui i l'han hagut de substituir. Ha marxat amb un ull de vellut i plorant d'impotència. Era el minut 60. Ha entrat Gabriel Jesus i, posteriorment, Fernandinho i Agüero, però no ha canviat el panorama. La teranyina defensiva del Chelsea ha estat impossible de superar per als jugadors "cityzens". Fins i tot Pulisic, al minut 73, ha perdonat el segon gol "blue" després d'una bona jugada individual de Havertz.

De Bruyne abandona entre llàgrimes el terreny de joc després de la lesió (EFE)

El Manchester City haurà d'esperar per celebrar la seva primera Champions i s'haurà de "conformar" amb els títols de la Premier i de la Copa de la Lliga. Ha fet la sensació que la temporada se'ls ha fet molt llarga, als de Guardiola, que a Porto disputaven el seu 61è partit del curs.

El Chelsea, en canvi, acaba la temporada amb el triomf a la Champions, el segon del seu palmarès. I això que els londinencs van començar malament i la directiva va acabar destituint Frank Lampard. L'arribada de Tuchel va significar un canvi de xip. L'equip ha guanyat en solidesa i, tot i la derrota a la final de la Cup contra el Leicester, ha acabat quart a la Premier i ha aixecat el trofeu de campió d'Europa.