El Barça cau a Tel-Aviv i suma la primera derrota (@FCBbasket)

El Barça perd la imbatibilitat a Tel-Aviv (85-68)

Superats per l'atac i l'ambient del pavelló israelià els blaugranes perden el partit per la seva defensa en la primera part

Víctor LavagniniActualitzat

El líder invicte de l'Eurolliga s'ha perdut d'Istanbul a Tel-Aviv. El Barça no ha jugat amb la mentalitat defensiva que exigia un rival com aquest i s'ha vist superat en tots els sentits pel Maccabi i per l'escenari.

Els blaugranes han encaixat 31 punts en el primer quart; a partir del minut 5 han anat a remolc fins al final de la festa. El partit es jugava a dos ritmes diferents i amb l'energia del conjunt israelià marcant el ritme del partit. L'equip català ha arribat al descans 20 per sota, 56 a 36, un desavantatge molt significatiu per a un equip que encaixa 71 punts de mitjana. Els hebreus han superat el Barça físicament i mentalment. El seu atac ha fet pujar els colors a un Barça sempre un pas enrere.

Les sensacions han millorat en el tercer quart. El Barça ha sortit millor del vestidor, amb més defensa -el Maccabi només ha anotat 9 punts en aquests minuts-, i amb el lideratge de Mirotic primer, 17 punts, i Higgins després, 20, ha pogut remuntar fins a posar-se a onze.

El Maccabi ha sabut controlar el joc i ha jugat el millor partit del curs per trencar amb justícia la imbatibilitat d'un equip que no perdia des de la Supercopa, 13 victòries consecutives, una sèrie linquidada a Israel. 85 a 68.