CURSES DE MUNTANYA

Exhibició i victòria de Kilian Jornet a l'Ultra Pirineu

Guanyador de les edicions del 2012 i 2015, el cerdà ha volat per les muntanyes on va néixer i créixer i ha sumat una nova victòria al seu llarg palmarès

Redacció Esport3Actualitzat

Kilian Jornet ho ha tornat a fer. El cerdà s'ha imposat de nou a l'Ultra Pirineu 2021. Després de les victòries els anys 2012 i 2015, Jornet tornava a competir per les muntanyes on va néixer i on va créixer. Amb un temps de 10 hores, 24 minuts i 44 segons, l'atleta català no ha tingut rival i s'ha imposat per tercera vegada a l'Ultra Pirineu.

Jornet no ha donat opcions i ha liderat la competició des de l'inici. El cerdà ha passat pel Prat d'Aguiló amb un temps de 05h02'23" i ha arribat a l'equador de la cursa amb 10 minuts d'avantatge respecte al segon classificat, el francès Aurelien Dunand-Pallaz. Una diferència que mantenia en el seu pas per Gósol, on ha rebut l'escalf de desenes de persones.

Amb un ritme demolidor, Jornet ha realitzat un gran tram final de competició i ha arribat a la plaça de Catalunya de Bagà poc abans de les 16.00h de la tarda. El català ha creuat l'arc d'arribada davant l'espectació de centenars de persones que no s'han volgut perdre aquest moment històric. En segona posició ha finalitzat el rus Dmitri Mityaev, que ha aturat el cronòmetre en 10h37'41", i el tercer ha estat el francès Aurelien Dunand-Pallaz, amb 10h44'29".

Jornet: "Ha sigut espectacular"

L'atleta català ha atès els micròfons de TV3 un cop ha finalitzat l'Ultra Pirineu 2021.

"És brutal veure que hi havia gent que s'ha llevat a les 3 o les 4 del matí per venir-nos a veure. Ha sigut espectacular estar allà enmig de la muntanya i veure que hi ha hagut gent que ha fet hores per veure'ns... no hi ha paraules. Això demostra l'estima que els hi hem de tornar perquè ens donen molt."

"Ara feia molts anys que no venia, però vas recordant tots els camins, tots els senders... Recordes tot el que has viscut de nen, totes les curses. Per mi era tornar a casa."

Azara García, líder a la categoria femenina

En la categoria femenina, Azara García ha estat la primera classificada amb un temps de 12h29'42". Gemma Arenas ha finalitzat segona a vuit minuts de la líder de la prova. La francesa Ragna Debats ha completat el podi de l'Ultra Pirineu 2021.

L'Ultra Pirineu ha tancat el cicle de tres curses de muntanya retransmeses per TV3, aquest dissabte, 2 d'octubre. Amb sortida i arribada a Bagà, una modificació del recorregut ha endurit la prova, que ha tingut 100 quilòmetres de distància i 6.600 metres de desnivell positiu. En aquesta edició, 1.200 corredors han fet vibrar la línia de sortida de la plaça Porxada de Bagà, a les 5.30 de la matinada.

Albon i Nilsson guanyen la Marató Pirineu

El britànic Jonathan Albon ha guanyat amb autoritat la Marató Pirineu amb un temps de 03h34'08". Albon ha liderat la prova des de l'inici i ha imposat un ritme difícil de seguir per a Antonio Martínez. El valencià ha aconseguit una meritòria segona posició i ha travessat la línia de meta a més de sis minuts de distància del britànic. En la categoria femenina, Ida Nilsson ha estat la més ràpida amb un temps de 04h24'14". La catalana Mireia Pons ha fet un gran tram final de cursa i ha finalitzat en segona posició.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut