PRIMERA DIVISIÓ

Espanyol i València empaten a l'RCDE Stadium en un partit sense història (1-1)

Els blanc-i-blaus sumen el sisè partit consecutiu sense guanyar en el debut de Luis Blanco a la banqueta. Han marcat Maxi Gómez pel València, i RDT per l'Espanyol, tots dos en la primera part

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

L'Espanyol ha sortit fort. Rubén Sánchez ha obligat Cillessen a desviar amb la punta dels dits una centrada amb intenció en el primer minut. El mateix Rubén ha acabat, instants després, la jugada amb un xut llunyà que ha sortit molt alt.

Fran Mérida ha vist la primera groga en el minut 2 quan el brasiler del València Marcos André, s'escapava cap a la porteria de Diego López. En el llançament de la falta han acabat xocant Diego López i Cömert. El central suís d'origen turc s'ha emportat la pitjor part, però s'ha pogut recuperar ràpidament.

Una excel·lent passada a l'espai de Sergi Darder a RDT, no l'ha pogut aprofitar el màxim golejador blanc-i-blau, en el minut 11, en el que hauria estat almenys una gran ocasió.

A partir d'aquí, el València ha començat a portar perill de veritat a la porteria local. Als 15 minuts, Diego López desvia amb una mà miraculosa una centrada de Marcos André que portava camí de convertir-se en el 0 a 1.

Un parell de minuts després, una incursió de Foulquier no l'ha pogut rematar a gol Maxi Gómez perquè el seu homònim blanc-i-blau, Sergi Gómez ha posat el peu en l'últim instant per evitar la rematada a boca de canó del davanter valencianista.

La rèplica espanyolista ha estat, en el minut 33, un xut de Sergi Darder al límit de l'àrea, però ha resultat molt fluix. Cap problema per Cillessen.

El 0 a 1 ha arribat en el minut 36. Centrada per la banda de Thierry Correia, que Maxi Gómez remata amb encert, impossibilitant que Diego López ho pogués evitar. Era el premi a les ocasions més clares que havien creat els visitants.

La reacció espanyolista ha arribat en el minut 42, però el gol de Javi Puado l'ha invalidat el VAR. Han insistit, però, els espanyolistes. Una gran assistència del jove Rubén Sánchez ja en els temps afegit de la primera part, l'ha pogut aprofitar RDT per afusellar Cillessen i empatar el partit. Amb l'1 a 1 s'ha arribat al descans.

En el minut 52, Gayà ha tingut la primera arribada valencianista de la segona part, però ha relliscat en l'últim instant i ha acabat rematant molt alt sense cap perill per López. Els espanyolistes han pogut avançar-se amb una rematada de Javi Puado al minut 54, des de dins de l'àrea, però després d'un rebot, l'acció no ha tingut conseqüències.

Diego López ha estat molt atent a una rematada ràpida d'Ilaix Moriba a sobrebot en el minut 56, que portava verí.

Al minut 68, Luis Blanco ha fet debutar a l'Espanyol Villahermosa, de 21 anys.

El València ha tingut en una rematada de Maxi Gómez l'ocasió de fer l'1 a 2, en el minut 76, després d'un control, potser ajudant-se amb el braç. La rematada de l'uruguaià Vilhena ha evitat que acabés en gol.

Al minut 79, un greu error de Sergi Darder ha estat apunt d'aprofitar-lo el València. La rematada de Thierry Correia l'ha deixat en no res Diego López en una brillant intervenció.

En el 83, una rematada de cap de Diego López l'ha salvada Cillessen amb una aturada espectacular. L'espanyolista s'ha lesionat en aquesta acció al bessó, i l'ha susbtituit Jofre Carreras.

Al final empat a 1 i l'Espanyol que segueix, un partit més, sense aconseguir la victòria. I ja en van 6. En aquests partit només ha sumat 2 dels 18 punts possibles.