Xavi durant la roda de premsa prèvia al Barça-Benfica de Champions
Xavi durant la roda de premsa prèvia al Barça-Benfica de Champions
Barça

Xavi: "Som el Barça i hem d'apuntar a l'excel·lència"

El tècnic del Barça ha posat en dubte la participació de Dest, Dembélé i Sergi Roberto, però espera comptar amb Busquets, Mingueza i Nico

Redacció Esport3Actualitzat
Els de Xavi s'entrenaran aquesta tarda, a les 6, amb la mirada posada en el partit de d'aquest dimarts. Xavi no podrà comptar per amb Ilias, que està sancionat, ni amb Abde, que no està inscrit.

Abans, Xavi, en la roda de premsa prèvia al partit, no ha descartat Dembélé, de qui ha dit que dependrà d'ell que pugui estar al camp:

"Veurem com estan Dest, Dembélé i Sergi Roberto. Encara tenim un entrenament. Tenim diverses opcions, però extrems purs els tenim tots de baixa."

Busquets, Mingueza i Nico estan tocats, però Xavi ha confirmat que els tres estaran segurament disponibles contra els portuguesos.

Xavi també ha tingut paraules d'elogi per a Pedri,

"Estic molt content per Pedri. El rendiment que ha donat amb 17 i 18 anys és extraordinari. Me n'alegro molt per ell, perquè no ho està passant bé ara amb la lesió". 

I s'ha mostrat positiu durant tota la roda de premsa i ha arribat a afimar:

"No sento pressió, veig el partit del Benfica com una oportunitat d'or"

I ha afegit que "visualitzo una victòria davant el Benfica. No em plantejo un escenari diferent. Prefereixo pensar en la victòria, tenim dos partit i els podem guanyar els dos"

 

El terrassenc ha aprofitat per fer una crida a l'afició, i l'ha felicitat pel seu comportament el dia del derbi. Això sí, ha demanat que el públic torni a anar en massa al camp:

"Va ser fantàstic el públic, dissabte. Ho hem de repetir i que es visqui un ambient de pell de gallina".

Sobre un possible relleu de la parella de centrals Eric-Piqué, i preguntat si podria jugar contra el Benfica l'uruguaià Araujo, Xavi ha dit:

"Depèn de com juguem. Els cinc centrals han de ser importants. Estan entrenant com animals i els necessitarem a tots"

Xavi s'ha desfet en elogis cap al seu rival:

"El Benfica és un gran equip. Tinc molt de respecte per Jorge Jesús, el seu entrenador. A dalt tenen jugadors molt forts. Estem parlant d'un equip d'alt nivell i serà molt difícil. Intentarem portar el partit al nostre terreny." 

Xavi, durant tota la roda de premsa, no ha volgut entrar en cap moment a valorar la hipòtesi d'una derrota:

"No puc dir què passarà si no guanyem. Parlarem un altre dia, llavors. No contemplo la hipòtesi de no classificar-nos. I, per tant, no puc pensar en el missatge si és que perdem. Sóc molt, molt positiu... Deixa'm somiar."

Xavi ha negat cap interès del Barça en el davanter de l'Al-Sadd Baghdad Bounedjah, un nom que ha sonat per reforçar la davantera blaugrana.

I ha tornat a demostrar molta confiança en la seva filosofia  i la que l'ha de portar a l'èxit:

Nosaltres ens quedem amb el com. És important fer gols, fer ocasions... guanyar demà. Però el com fem les coses és molt important també.

 

El Benifica arriba a les set a Barcelona. Els portuguesos tindran 3.000 aficionats que els donaran suport al Camp Nou. No s'han entrenat aquest dimarts Diogo Gonçalves, Radonjic, Paulo Bernardo, Lucas Veríssimo i Rodrigo Pinho.

ARXIVAT A:
Xavi Hernández
Anar al contingut