Max Verstappen i Checo Pérez durant la cursa a Spa
Max Verstappen i Checo Pérez durant la cursa a Spa (Reuters)
Fórmula 1

Spa de Red Bull a Bèlgica: passeig de Verstappen i segona posició per a Pérez

El pilot neerlandès aconsegueix la seva novena victòria de l'any al davant de Checo Pérez i Carlos Sainz

Noel RodríguezActualitzat

Bany i massatge de Red Bull al circuit de Spa-Francorchamps. L'escuderia energètica no ha tingut rival a Bèlgica i han aconseguit el doblet més assequible de la temporada. I això que el líder del campionat, Max Verstappen, arrencava des de la catorzena posició després de canviar el motor. Però la superioritat de l'equip de Milton Keynes ha sigut aclaparadora i Mad Max ja liderava el Gran Premi a la 18a volta. Finalment, li ha tret 17 segons al seu company d'equip, Checo Pérez, i gairebé mig minut a Carlos Sainz. El madrileny, que ha sortit des de la pole position, ha salvat el sisè podi de la temporada malgrat l'empenta de George Russell, finalment quart.

Com és habitual, la sortida ha sigut un dels punts àlgids del Gran Premi. Carlos Sainz ha defensat sense problemes la primera posició i, per la seva banda, Fernando Alonso, ha sorprès Sergio Pérez i s'ha col·locat segon. La parella de pilots espanyols han liderat la cursa durant la primera volta, el temps que ha trigat Lewis Hamilton a fer un avançament temerari que l'ha fet passar per sobre de Fernando Alonso. L'asturià ha caigut fins al quart lloc arran de l'incident i ha dit "idiota" a Hamilton a través de la ràdio. El britànic ha acabat abandonant. El cotxe de seguretat no ha trigat entrar a pista després d'una errada de Latifi que ha esguerrat la cursa de Valtteri Bottas. L'aparició del cotxe de seguretat ha neutralitzat l'escapada de Carlos Sainz i ha facilitat molt la remuntada d'un Max Verstappen que no ha tingut rival.

Ara, Verstappen lidera el Mundial amb 93 punts de marge sobre Checo Pérez (191 punts). Gràcies a la segona posició d'avui, el mexicà supera a la general Charles Leclerc (188 punts). Tot li va de cara a Max Verstappen, que a sobre el cap de setmana disputarà el Gran Premi de casa al circuit de Zandvoort.

Anar al contingut