Espargaró, en un moment de la cursa a Assen
Espargaró, en un moment de la cursa a Assen
MotogP

De quinzè a quart: remuntada memorable d'Aleix Espargaró per apropar-se al liderat

El vallesà ha estat enviat a la grava pel líder del Mundial, Fabio Quartararo, però ha pogut recuperar onze posicions i se li posa a només 21 punts

Redacció Esport3Actualitzat

Com sempre que el Mundial fa parada a Assen s'esperava una de les curses més especials del calendari, però les expectatives han estat superades pel que s'ha vist a l'asfalt neerlandès. La victòria de Pecco Bagnaia s'ha vist eclipsada per la remuntada memorable d'Aleix Espargaró. El vallesà ha estat tret de la pista pel líder del Mundial, Fabio Quartararo, a la cinquena volta i l'ha enviat a la grava. S'ha vist obligat a guanyar posicions des de la quinzena posició.

Li anava el somni del Mundial, i el d'Aprilia ha començat a donar gas fins a acabar en quarta posició, a un pas del podi.

A l'última volta, la remuntada d'Espargaró s'ha culminat amb l'avançament de la temporada. El de Granollers ha passat Miller i Binder a la "chicane" prèvia a la línia d'arribada per quedar-se a un pas del podi. Era la seva última maniobra espectacular, però abans n'ha protagonitzat moltes més, avançant rivals sense miraments.

Una proesa amb què el gran dels Espargaró ha reduït el desavantatge en el Mundial respecte a Quartararo, que ha tornat a caure en una maniobra molt violenta, a només 21 punts. Al final de la cursa, els dos competidors i veïns d'Andorra han parlat de l'acció que ha marcat el seu diumenge. El 41, per la seva banda, estava fatigat i lamentava la seva mala sort en una jornada en què "sabia que tenia la millor moto".

Respecte a la victòria de la cursa, Bagnaia ha vençut, seguit de Bezzecchi i Viñales, que en el 70è Gran Premi dels Països Baixos ha fet el seu primer podi amb Aprilia.

 

Anar al contingut