Mirotic, protagonista d'un triomf d'infart a Turquia EFE
Básquet

Mirotic dona la victòria al Barça amb una cistella sobre la botzina a la pista del Fenerbahce (74-76)

Niko Mirotic no havia fet un bon partit però ha aparegut per decantar la balança a l'últim segon

Les estrelles tenen aquestes coses. Mirotic havia tingut una nit per oblidar però Jasikevicius l'ha mantingut a pista en el minut final i el montenegrí ha respost com només saben fer els elegits. Amb 74 a 74 i sis segons pel final, li han donat la bola perquè se la jugués i ha clavat la cistella del triomf sobre la botzina.

Duel entre dos entrenadors de caràcter, Djordjevic i Jasikevicius, dos bases històrics del Barça. Jan Vesely s'ha convertit en el malson inicial dels blaugranes. 10 punts consecutius del txec han atorgat d'entrada el domini al Fenerbahce (10-2, minut 3). Els turcs han assecat l'atac del Barça en una preocupant arrencada de partit (12-2, minut 5) amb Mirotic inèdit en l'anotació. El primer quart encara ha acabat prou bé pels interessos barcelonistes tal com havia començat tot plegat (20-15, minut 10).

El segon assalt s'ha mantingut molt equilibrat. Primera estirada dels locals (27-20, minut 14) i reacció culer. Des de la defensa, tancant bé el rebot i anulant els homes clau del Fener, el Barça ha aconseguit empatar el matx (29-29, minut 17) amb Calathes, Kuric i Davies de protagonistes. Rambo ha donat el primer avantatge als blaugranes en tot el matx (29-31, minut 19). Higgins i Hayes-Davis han consolidat la renda al descans (29-35, minut 20).

Nikola Mirotic ha anotat la seva primera cistella en joc (31-39, minut 22) a l'inici de la segona part. Booker i Pollonara han tornat a acostar el Fenerbahce (46-47, minut 29). Una antiesportiva de Calathes a Vesely ha permès els trucs tornar a manar (48-47) però Smits ha anotat sobre la botzina novament per recuperar el control (48-49, minut 30).

Últim quart d'intercanvi de cistelles molt igualat. Dos triples consecutius de Cory Higgins han marcat territori per al Barça (55-61, minut 35) però Guduric ha respost poc després amb la mateixa moneda (62-61, minut 37). Rambo Davies ha clavat un triple balsàmic per mantenir vius els culers (62-64).  Amb 66 a 65 pel Fener, Vesely ha comès una antiesportiva per frenar el contraatac de Higgins (66-67, minut 38). Davies ha situat el 66-70. Dos tirs lliures de Mirotic semblaven sentenciar (69-74) però Vesely ha tornat a escena amb accions d'autèntica estrella (24 punts) per reajustar el matx (72-74). Booker ha esmaixat per emptar a 74 a 6 segons del final. Aleshores ha emergit el talent de Mirotic que en una posició molt forçada ha deixat anar un semiganxo sobre tauler per certificar el sisè triomf del Barça a l'eurolliga (74-76).