Barça

Xavi, prudent amb Ansu Fati: "No podem perdre més jugadors"

"Hem forçat jugadors quan no tocava", ha denunciat l'entrenador del Barça. Xavi també ha descartat enviar Dembélé a la grada si no renova el contracte

Redacció Esport3Actualitzat

A l'horitzó, hi ha un duel crucial a la Champions contra el Bayern. Però Xavi vol aparcar Europa i centrar-se en la Lliga. Al cap i a la fi, el Barça ara mateix està despenjat de la lluita pel títol. No pot deixar escapar més punts.

"No miro més enllà. Cada setmana hi haurà un partit vital, sigui Champions o Lliga. Demà és un final per nosaltres si volem lluitar per l'objectiu de la Lliga. Jugarem amb el millor onze. Ja pensaré després en Munic. Encara no pensem en mode Champions."

El tècnic egarenc manté el discurs ambiciós que va mostrar ja el dia de la seva presentació.

"El Barça aspira a guanyar-ho tot i el temps dirà fins on arribem. Aquí no val ni empatar ni perdre. Guanyar i tornar a guanyar. Som un equip fet per competir i guanyar."

Els últims dies, el gran dubte ha estat la recuperació d'Ansu Fati. Laporta, en l'entrevista a "Els Matins" de TV3, l'ha descartat per a la visita a l'Allianz Arena. Xavi també és partidari de no forçar-lo:

"Està fent un esforç extraordinari. Demostra una implicació tremenda, però hem de ser cauts. No el podem perdre. El més important és que estigui al cent per cent. No podem perdre més jugadors. N'hem forçat quan no tocava."

 

Xavi no enviarà Dembélé a la grada

En relació a Dembélé, pendent de renovar el seu contracte amb el Barça, Xavi ha admès que el francès és un futbolista clau en el seu projecte de futur al Camp Nou. Ha descartat deixar-lo a la grada com a mesura de pressió per agilitzar les negociacions. 

"No és només el tema econòmic, també l'esportiu. Li hem deixat una postura molt clara. Té molt talent. Pot ser el millor del món en la seva posició. Depèn d'ell. Jo li he deixat molt clar el projecte i què pensem d'ell. És una figura clau. Els números no depenen de mi. Volia un projecte esportiu i sentir-se estimat, i això ho tindrà."

"Si Dembelé no renova però té contracte, ha de jugar. No contemplo deixar-lo a la graderia."

També ha tingut paraules d'elogi cap a Sergi Roberto. Haurà d'estar quatre mesos parat abans de tornar a estar disponible per a l'entrenador. 

"És un exemple per al planter, per als professionals, per tots. S'ha estat molt injust amb ell. Ha estat més d'un any jugant i patint. No ha estat al cent per cent. Ell ho ha intentat. Jo li vaig recomanar que parés. Ha de fer net."

 

L'últim nom propi de Xavi Hernández ha estat el d'un altre migcampista, Frenkie de Jong. Va ser un dels destacats en l'últim partit a l'estadi de la Cerámica i l'egarenc ha volgut destacar-ho.

"Per mi, és intransferible. Pot marcar diferències. A Vila-real va estar excel·lent. És el Frenkie que volem."

ARXIVAT A:
Xavi HernándezAnsuFatiDembélé
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut