Espanyol

L'Espanyol es deixa empatar pel València amb una errada en l'últim sospir (2-2)

Álvaro Fernández ha demanat perdó a l'afició després de ser el clar protagonista en menjar-se el gol de Cömert en el temps afegit, que ha suposat el 2 a 2 del València

Imma Casares FerreiroActualitzat

A l'RCDE Stadium s'han enfrontat dos equips amb ratxes oposades. L'Espanyol no havia puntuat a casa i el València no ho havia fet lluny de Mestalla.

Diego Martínez ha recuperat el 4-3-3 el dia que Puado, que ha arribat als cent partits, ha estat l'única novetat en l'onze titular. Minut de silenci en memòria de les víctimes de la tragèdia d'Indonèsia i sortida de partit fulgurant amb un Espanyol amb pressió molt alta. Calero, reconvertit en lateral dret, ha patit molt amb les incursions per l'esquerra d'un Gayà i un Samu Lino desbocats.

Els de Gatusso han perdonat molt a la primera part. Al minut nou, a centrada de Gayà, Cavani ha volgut rematar d'esperó, però no hi ha arribat. En la jugada següent, Samu Lino, que quan té l'oportunitat no refusa l'u contra u, ha tingut una ocasió claríssima que Álvaro Fernández ha avortat amb una gran intervenció.

Braithwaite ha replicat amb una bona jugada personal, que també ha tingut una gran resposta, en aquest cas, per part del porter valencianista Mamardashvili. El València ha trobat la manera de frenar Darder i, sense la màgia del d'Artà, els blanc-i-blaus, a la primera part, s'han mostrat nuls en atac.

Kluivert ha entrat per Castillejo a la segona part i Aleix Vidal ha substituït Puado en un intent de reforçar la banda dreta. Braithwaite ha reclamat unes mans de Correia que han quedat en res abans que, a centrada de Gayà --ha tret un córner magnífic-- Paulista saltés més que Vini Souza per marcar el zero a un, el seu primer gol de la temporada.

El zero a un ha arribat al minut 53. i al 54 Joselu ha empatat amb un golàs. Calero ha centrat, Paulista ha pentinat i el davanter gallec ha controlat abans d'enviar una rosca lluny de l'abast del porter georgià del València. Excel·lent definició de Joselu, autor de quatre dels vuit gols de l'Espanyol aquesta temporada.

El VAR ha acabat validant el gol de Joselu abans que Braithwait tingués la seva oportunitat i abans que Darder, aprofitant la passivitat de la defensa valencianista, enviés la pilota al travesser. Els de Gatusso han quedat estabornits amb el golàs de Joselu, i el mateix gallec s'ha colat entre els centrals per buscar el segon.

No ha estat Joselu, però sí Darder, que en el minut 83, i després de rebre a la frontal, ha deixat anar un xut sec per avançar l'Espanyol, marcar el seu primer gol de la temporada i encarrilar, teòricament, la primera victòria de la temporada a l'RCDE Stadium. Al minut 85, Marcos André ha estat expulsat amb vermella directa per agredir Vini Souza, i Darder ha rebut una ovació ensordidora quan ha estat substituit per Pol Lozano.

En el temps afegit, i a instàncies del VAR, Braithwaite també ha estat expulsat per deixar anar el braç sobre la cara de Correia. El porter blanc-i-blau, Álvaro Fernández, ha passat de la glòria a l'infern quan al minut 93 ha fet gala de reflexos per salvar un gol cantat de Nico.

La seva gran actuació ha saltat pels aires quan, en l'últim sospir, s'ha menjat literalment un gol de Cömert. Alvaro Fernández ha pensat que la pilota anava fora, ha calculat malament i ha sortit a la fotografia del 2 a 2, que fa que l'Espanyol hagi puntuat però que continuï sense guanyar a l'RCDE Stadium.

"Pocs partits m'han generat tanta frustració"

En roda de premsa s'ha vist un Diego Martínez abatut. L'entrenador gallec ha resumit l'experiència viscuda a Cornellà-el Prat amb una frase sincera:

"Pocs partits m'han generat tanta frustració al llarg de la meva carrera. Molt poquets."

Torna a veure el resum de l'Espanyol - València (2-2)