derbi

El derbi entre l'Espanyol i el Barça acaba amb empat "in extremis" (2-2)

Abans dels dos minuts Pedri ha avançat els blaugrana, però Darder i RDT han capgirat el marcador. En l'últim sospir del temps afegit, Luuk de Jong ha firmat el 2-2 definitiu.

Laura BruguésActualitzat

Raúl de Tomás, Keidi Bare i Aleix Vidal –en posició de lateral dret– han estat novetat a l'onze titular de l'Espanyol. Al Barça, només una: Dest en el lloc del sancionat Alves.

Quan encara no s'havien jugat dos minuts de partit, el Barça s'ha avançat. Pedri ha marcat el 0-1 després d'una bona centrada de Jordi Alba. El Barça ha dominat a la primera part i ha tingut ocasions per ampliar el marcador. La més clara, aquest potent xut d'Adama que Diego López refusa. En la mateixa jugada, Ferran Torres també ha tingut una bona oportunitat amb una rematada de cap per sobre la porteria. L'Espanyol ha respost cinc minuts abans del descans. Control d'RDT i passada cap a Sergi Darder, que ha transformat l'empat a un amb un xut enverinat que havia tocat Pedri.

A la represa, Eric Garcia ha substituït Araujo per unes molèsties al soli de la cama esquerra. Gavi ha marcat el segon gol del Barça, però Hernández Hernández, a instàncies del VAR, l'ha anul·lat per una fora de joc de Frenkie de Jong. Amb el partit intens i sense treva, l'Espanyol ha capgirat el marcador. Passada de Darder cap a RDT, no mesura bé Eric Garcia, i el pichichi de l'Espanyol situa el 2-1.

Xavi ha mogut la banqueta i Dembélé ha tornat a jugar un mes després. També ha entrat Nico, que ha passat les instruccions en un paper perquè el Barça jugués amb defensa de tres.

Al temps afegit, Piqué i Nico Melamed han acabat expulsats per doble groga per una picabaralla entre els dos. Luuk de Jong, que acabava d'entrar, ha aconseguit l'empat a dos en l'últim sospir amb una rematada de cap a passada d'Adama. El Barça torna a la zona de Champions, mentre que l'Espanyol segueix sense guanyar aquest 2022.