El Barça desfigura l'Inter Miami i obre la gira nord-americana golejant (0-6)

Amb una pressió ben executada i una eficaç i dinàmica circulació de la pilota, els blaugranes no han donat opció als locals, que ni tan sols han rematat a porta. Els sis gols del Barça els han marcat sis jugadors diferents

Jordi Sunyer CapellaActualitzat

Tot i ser un rival d'una lliga en creixement, el Barça ha obert la gira nord-americana contra un rival que ha oposat menys resistència de la que s'esperava. L'equip de Xavi Hernández, encara absent per problemes burocràtics (ha dirigit l'equip el seu ajudant i germà Òscar), ha abassegat l'Inter Miami des del començament del partit fins al final i no ha donat cap opció als de Phil Neville. L'exmadridista Gonzalo Higuaín, un dels noms més reconeixibles del club de David Beckham, ha estat incapaç de crear perill a la porteria blaugrana. Robert Lewandowski no ha participat del partit, però ha realitzat un entrenament previ sobre la gespa del DRV-PNK Stadium de Fort Lauderdale.

Robert Lewandowski, realitzant una rematada a porteria en l'entrenament previ al partit (Giorgio Viera / EFE)

El Barça ha disposat dos onzes en cada meitat; a la primera, han debutat Christensen i Raphinha. El brasiler s'ha debatut entre la seva tendència a traçar diagonals i les ordres que li arribaven des de la banqueta perquè eixamplés el camp, però ha completat una bona actuació. El més actiu de cara a porta, però, ha estat Pierre-Emerick Aubameyang; el francès, internacional per Gabon, ha protagonitzat les primeres rematades a porta i finalment ha pogut obrir el marcador (0-1, 21') amb una rematada amb classe, picant la pilota per sota, després d'una bona acció combinativa. Un cop obert el candau, i vistes les facilitats ofertes per la reraguarda local, la golejada era, fins i tot, previsible. Raphinha s'ha estrenat amb el Barça (0-2, 27') amb una bona rematada de volea al segon pal, i Ansu Fati, culminant amb molta potència una veloç triangulació culer (0-3, 41'), ha situat el marcador amb el qual s'ha arribat a la mitja part.

El moment en què Ansu Fati ha rematat per firmar el gol del 0-3

L'equip que ha disputat els segons 45 minuts ha fabricat els gols més bonics. El 0-4 ha vingut d'un córner que ha picat, amb un colpeig poc ortodox però molt precís, Memphis Depay, i que ha rematat de primeres un Gavi lliure de marcatge (0-4, 55'). Memphis, assenyalat com a possible moneda de canvi en algunes de les operacions que encara ha de completar el Barça, ha firmat el millor gol de la nit després d'un dríbling que ha destarotat el central Damion Lowe (0-5, 69'). I només un minut més tard, Dembélé ha iniciat un dels seus eslàloms característics i ha anat deixant rivals enrere fins que ha culminat l'acció amb una finalització ajustada a la base del pal (0-6, 70'). Amb una convocatòria de 25 jugadors, Òscar Hernández ha donat minuts a jugadors com Marc Casadó o Álex Collado i el partit ha llanguit fins al final; però els blaugrana han superat amb molta solvència la primera prova de la "tournée" pels Estats Units. La propera, contra el Reial Madrid a Las Vegas, serà molt més exigent.

Així ha deixat Memphis assegut Damion Lowe abans de marcar el 0-5