Golejada del Barça a Mestalla amb els primers gols d'Aubameyang

Pierre-Emerick Aubameyang, amb un hat-trick, i Frenkie de Jong han fet els quatre gols del Barça

Xavi TorresActualitzat

Per intensitat i per efectivitat. Així ha guanyat el Barcelona a València en un partit complicat ben resolt pels catalans en una primera part interessant. En la seva primera titularitat a la Lliga Pierre-Emerick Aubameyang ha demostrat que no s'ha oblidat de fer gols. Amb Adama i Pedri a la banqueta i amb Dembélé com a titular, el partit ha començat embolicat, amb magnífiques pressions de tots dos equips que han fet que fins el minut 23 no arribés la primera ocasió del partit que, curiosament, ha estat el 0 a 1 amb una passada a l'espai de Jordi Alba que ha deixat tot sol Aubameyang davant Giorgi. La seva rematada ha suposat el seu primer gol com a blaugrana.

Sense temps per a la reacció local, ha arribat el 0 a 2 als 32 minuts, de nou amb passada d'Alba, toc enrere de Dembélé i diana de Frenkie de Jong entrant des de la segona línia. I de seguida, el tercer, als 38: Dembélé habilita Gavi amb una passada interior que permet una centrada fàcil davant la qual Aubameyang ha marcat a porta buida. El VAR ha hagut de ratificar el gol ja que el davanter africà estava en posició dubtosa.

El videoarbitratge, encara abans del descans, ha hagut de tornar a intervenir: Carlos Soler ha marcat de volea, als 41 minuts, en una jugada que havia començat amb una acció de Gayà en que la pilota havia sortit per la línia de banda. La decisió d'anul·lar el gol ha encès els ànims dels aficionats de Mestalla, extraordinàriament cridaners fins al final del partit.

En la segona part i tot i que Gavi ha creat la primera ocasió als 46 minuts, el Barça ha perdut el control de la possessió i ha permès la reacció de l'equip de Bordalàs, que ha reduït la diferència al marcador amb un gol de Carlos Soler, que ha rematat amb el cap una magnífica centrada de Bryan Gil. Era el minut 52 i el València ha entrat en el partit. El propi Soler ha tornat a avisar amb dos xuts (57' i 59') que han espantat Xavi, insistent en els missatges cap els seus futbolistes per mirar de defensar-se amb la possessió de la pilota.

Davant del panorama ha fet entrar Pedri per posar pausa al partit però el que ha fet el canari és solucionar-lo amb un extraordinari xut des de fora de l'àrea que ha fregat l'esquena d'Aubameyang i ha sorprès el porter del València. 1 a 4, minut 63. Sense que el partit perillés el Barça no ha solucionat els seus problemes i els locals han seguit acostant-se a la porteria de Ter Stegen, amb ocasions per a Gil (67'), Racic (69') i Duro (74', 79' i 85').

De cara el proper partit contra el Nàpols, a la Lliga Europa, i els que venen de la Lliga, Xavi haurà de corregir aquests desajustos que tant preocupen. Avui, ni les arribades ni els vuit córners després del descans, no han penalitzat els blaugrana.

Dos últims apunts: el Barça acaba la jornada en zona Champions i Alba, que ha vist la cinquena targeta groga, no podrà jugar el proper partit contra l'Athletic.