Gerard Piqué lamentant-se en una acció contra el Benfica (Reuters)

El Barça empata contra el Benfica i s'ho jugarà tot a Munic (0-0)

Els de Xavi han disposat de més ocasions per marcar però no han pogut desnivellar el marcador. Els culers hauran d'igualar a Alemanya el resultat que el Benfica obtingui contra el Dinamo

Francesc LatorreActualitzat

Ha estat una nit intensa, una nit de pluja, una nit de nervis i, al final, una nit sense gols al Camp Nou. El Barça, que per mèrits ha merescut guanyar el partit, no ha pogut passar de l'empat a zero i això fa que s'ho jugui tot en la darrera jornada de la lligueta, en què visita l'estadi del Bayern de Munic. Xavi ha disposat un onze inicial, amb tres centrals -Piqué, Araújo i Lenglet- amb Jordi Alba ubicat a l'extrem esquerre i Yusuf Demir a la banda dreta de l'atac barcelonista.

La declaració d'intencions ha estat molt semblant al del debut de Xavi contra l'Espanyol, amb un Barça mirant d'estar instal·lat tant temps com pogués a camp contrari. D'aquí una pressió intensa per dificultar la sortida portuguesa i recuperar el més a prop possible de l'àrea rival. El pla ha funcionat durant la primera mitja hora de joc. La primera aproximació dels blaugranes l'ha protagonitzat Yusuf Demir en el minut 7. L'austríac ha culminat una bona jugada d'atac dels de Xavi amb una rematada rasa i forta que Odisseas ha desviat a córner.

Malgrat ser amos i senyors del partit en possessió, el Barça no arribava amb claredat a l'àrea rival. Tant és així que els de Xavi no han tornat a crear perill fins al minut 26, amb una rematada massa alta de Gavi. L'andalús s'ha precipitat perquè tenia Memphis en millor disposició per acabar la jugada. Un minut més tard, ha estat Jordi Alba -avui ubicat a l'extrem esquerre- qui s'ha trobat en un un contra un amb el porter visitant però Odisseas ha rebutjat la rematada del jugador català.

A poc a poc el Barça ha perdut pistonada en la capacitat de pressió, el Benfica s'ha anat treient de sobre aquest domini intens i ha començat a donar senyals de vida. I en el minut 34, ha disposat d'una ocasió immillorable. A la sortida d'un córner, el llarguerut Yaremchuk (1,91 m) ha rematat de cap dins de l'àrea petita i Ter Stegen l'ha salvat in extremis. En la jugada posterior, l'àrbitre ha anul·lat de manera correcta un gol d'Otamendi perquè en el servei de córner la pilota havia sortit fora del terreny de joc.

I en el minut 43, l'ocasió més clara del Barça en la primera part. Passada filtrada espectacular de Busquets per a Demir i l'austríac ha provat de marcar amb una rosca al pal llarg del porter visitant. Execució perfecta, porter superat però pilota al pal. Mala fortuna per als culers tot just abans de marxar al descans.

A l'inici de la segona part el Barça no ha estat capaç de reproduir el guió de la primera mitja hora del partit. El partit estava molt més descontrolat, amb el Barça amb massa pressa per arribar a l'àrea del Benfica i amb la sensació que els portuguesos podien muntar una contra en qualsevol moment. En el minut 58, Memphis ha disposat d'una bona ocasió. El neerlandès s'ha plantat sol davant del porter i quan ho tenia tot de cara per definir amb la cama esquerra ha preferit col·locar-se la pilota a la dreta i això ho ha aprofitat Otamendi per desfer el perill.

Xavi ha fet el primer canvi en el minu 66. Ha donat entrada a Dembélé en el lloc de Demir. El francès només havia d'entrar en cas d'urgència i el 0-0 a aquelles alçades de partit ho era. I la primera intervenció del francès ja ha suposat una clara situació de perill. Seva ha estat la centrada que Frenkie de Jong ha rematat de cap, obligant Odisseas ha fer una gran intervenció.

En el minut 84, Araújo ha marcat per al Barça. Ha creuat tot el camp per rematar de primeres una centrada boníssima de Jordi Alba. Un golàs que l'àrbitre, però, ha anul·lat per fora de joc de l'uruguaià. Un fora de joc ben assenyalat.

Ja en temps de descompte, ha estat Gerard Piqué qui ha estat a punt de marcar a la sortida d'un córner. La rematada del central ha sortit desviada per molt poc. Ha estat la darrera ocasió dels blaugranes per desnivellar el partit. En canvi, els portuguesos n'han tingut una de claríssima a botes de Seferovic però la pilota ha sortit fora de manera incomprensible.

49.500 han estat els valents que han desafiat les pèssimes condicions meteorològiques de la nit i donar suport al Barça que, malgrat tot, no ha pogut doblegar el conjunt de Lisboa.