BARÇA

El Barça no afluixa i supera el Getafe (5-2)

Messi, amb un doblet, Sofian en pròpia porteria, Araujo i Griezmann, de penal, han fet els gols dels blaugrana. El Barça continua depenent de si mateix per guanyar el títol de lliga.

Francesc LatorreActualitzat

Koeman s'ha mantingut fidel al dibuix dels tres centrals, contra el Getafe integrat per aquests jugadors: Ter Stegen; Mingueza, Piqué, Lenglet; Alba i Dest com a carrilers, Pedri, De Jong i Busquets al mig del camp i Messi i Griezmann a l'atca.

El Barça ha començat posant setge a la porteria madrilenya i ja en el minut 3 un xut de Messi s'estavellava en el travesser i la pilota botava sobre la mateixa línia de gol. I tan sols 4 minuts més tard, passada a l'espai de Busquets i Messi entrant com un míssil acaba amb una conducció i un xut que enviava pilota al fons de la porteria fent l'un a zero.

L'alegria ha durat ben poc, perque en el minut 11 una rematada d'Ángel que anava al còrner la desviava Lenglet cap a la seva pròpia porteria. Era l'empat a un.

De Jong es lamenta de l'empat a 1.

Però el Barça ha tornat a desnivellar el marcador en una jugada còmica i molt desafortunada per al Getafe. Sofian Chakla ha volgut cedir la pilota enrere al seu porter però no s'han entès amb David Soria i la pilota ha acabat al fons de la porteria. I en la següent aproximació perillosa el  Barça ha fet el tercer. Era el minut 34 quan Messi ha enviat al pal un xut creuat. El rebot però l'ha tornat a caçar l'argentí que, gairebé sense angle, ha ampliat l'avantatge barcelonista. El marcador ja no s'ha mogut més fins al temps de descans.

A la mitja part, Koeman ha fet dos canvis i ha fet entrar Ilaix i Araujo, en els llocs de Lenglet -que havia vist targeta groga- i Piqué, de qui Koeman havia dit que no estava per jugar 90 minuts. Els canvis han suposat que De Jong passés a l'eix de la defensa. Els primers 20 minuts de la represa han estat més aviat avorridots, sense cap ocasió clara per cap dels dos equips. En el 65 Koeman ha fet un altre canvi, donant entrada a Trincao en el lloc de Sergi Roberto.

El partit s'ha despertat de cop quan l'àrbitre, després de consultar-ho al monitor, ha assenyalat penal d'Araujo a Enes Ünal. L'acció no admet discusió. El mateix Ünal l'ha xutat per fer el segon dels visitants. A Koeman se'l veia intranquil i insatisfet amb el que veia sobre la gespa i ha fet un quart canvi: ha entrat Umtiti i ha marxat Mingueza, que un parell de minuts abans s'havia endut una sonora esbroncada de Koeman per haver pujat massa en una jugada atacant i deixar desguarnida la defensa.

El partit avançava sense que el Barça el sentenciés i amb la sensació que l'equip blaugrana acabaria demanant l'hora. Però en el minut 87 Araujo ha esmenat el seu error en el penal i ha fet un golàs de cap, a la sortida d'un córner servit magistralment per Leo Messi.  El Barça encara ha tingut temps de fer-ne un altre. L'ha marcat Griezmann des del punt de penal. Messi ha renunciat al hat-trick per a que el xutés el francès. El mateix Griezmann l'havia provocat.

Amb aquesta victòria el Barça continua depenent de sí mateix per guanyar la Lliga. Queden set partits. Si els guanyen els set, els de Koeman faran doblet. La propera final, diumenge a Vila-real.

ARXIVAT A:
Messi
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut