Darwin Núñez celebra un dels gols de la victòria del Benfica (EFE/EPA/MANUEL DE ALMEIDA)

Derrota cruel del Barça a Lisboa contra el Benfica (3-0)

El Barça encaixa la segona desfeta consecutiva a la Champions en un partit per oblidar a l'estadi Da Luz i és cuer del grup E. En l'altre partit, el Bayern ha golejat el Dinamo de Kíev i és líder indiscutible, amb sis punts en dues jornades

Xavi LemusActualitzat

Koeman sorprenia amb el guió inicial, prescindint de joves com Gavi, Nico o Mingueza i apostant per Pedri, que tornava al mig del camp, i Sergi Roberto, al lateral dret. A més, amb un sistema tàctic 5-3-2 que va provocar el naufragi el dia del Bayern. La posada en escena s'encetava amb tragèdia, ja que en la primera arribada de perill local, Darwin Núñez es rifava amb facilitat Eric Garcia i superava Ter Stegen. No es portaven ni dos minuts i el Barça ja anava amb el marcador en contra. Sortosament la nau blaugrana s'ha refet de la primera via d'aigua i agafat, amb Pedri com a jugador més destacat, el timó del partit. Un domini que s'ha transformat en ocasions de gol per a poder empatar. Però ni el migcampista canari ni tampoc Luuk de Jong han tingut la punteria ben engreixada per superar Vlachodimos, el porter local. En el minut 32, Piqué, que havia vist una targeta groga i s'havia arriscat a ser expulsat en una entrada posterior, era substituït per Gavi. Malgrat els esforços de l'equip de Koeman per igualar el duel la falta d'encert els condemnava a la derrota camí del vestidor al descans.

El Barça ha tornat a sortir a la gespa de l'estadi Da Luz sense idees i ben aviat el Benfica ha pogut fer el segon gol en dues accions. La primera en un xut d'Otamendi, i la més clara de totes en un xut al pal de Darwin Núñez després d'una sortida suïcida de Ter Stegen innecessària. La inoperància ofensiva blaugrana només la trencava Sergi Roberto amb una rematada que treia del camí del gol l'exblaugrana Grimaldo. Davant el naufragi, Koeman feia un triple canvi: Nico, Ansu i Coutinho per Busquets, Luuk de Jong i Pedri. La seva entrada a la gespa era el preludi del dos a zero dels locals. Nova badada defensiva i una mà tova de Ter Stegen permetia a Rafa Silva aconseguir la segona diana del Benfica. La reacció culer ha estat inexistent i, posteriorment, un penal infantil per mans de Sergiño Dest permetia a Darwin Núñez sumar el tercer gol dels portuguesos. Per arrodonir-ho, en el minut 88 Eric Garcia culminava un partit per oblidar i veia una segona groga que el condemnava a l'expulsió. Segon derrota consecutiva a la Champions que deixa a Koeman absolutament tocat i l'equip com el cuer del seu grup.

El Bayern goleja el Dinamo de Kíev (5-0)

En l'altre partit del grup, el Bayern ha confirmat la condició de favorit i ha golejat el Dinamo de Kíev per 5 a 0. Lewandowski ha inaugurat el marcador de penal en el minut 12 i el davanter polonès també ha fet el segon en el 27. En la represa, els bavaresos han culminat la maneta amb tres gols més de Gnabry, Sané i Choupo-Moting. El Bayern suma dos triomfs en dues jornades i és líder en solitari amb sis punts.

Els jugadors del Bayern celebrant un dels gols de la nit (EFE/EPA/Lukas Barth-Tuttas)