Bayern - Barça, partit de la Champions League (Reuters)

Un Barça empetitit cau a Munic (3-0) i diu adeu a la Champions

El Bayern, a mig gas, ha destapat totes les mancances d'aquest Barça. Els gols de Muller, Sané i Musiala envien els blaugranes, per primer cop en la seva història, a la Lliga Europa.

Àlex CastellsActualitzat

Potser no es tractava d'un miracle, però aquest Barça encara està a anys llum del Bayern. Descartada ben aviat la via portuguesa, amb els gols del Benfica a Da Luz, tot quedava en mans dels jugadors de Xavi Hernández. I, a l'Allianz Arena, han estat valents, però no n'hi ha hagut prou. El Barça queda fora de l'elit de la Champions i, a partir de l'any que ve, provarà una nova aventura en una competició on mai abans ha participat, la Lliga Europa.

Amb la titularitat de Dembélé, la primera del francès des que va es lesionar a l'Eurocopa, l'entrenador egarenc feia una declaració d'intencions. A l'extrem dret, amb Dest, l'amenaça era menor. Ha quedat en evidència cada cop que s'ha trobat cara a cara amb Davies.

Encara s'ha vist més neguitós a Ter Stegen. Deu ser la presència de Neuer a la porteria rival, el seu gran rival amb la "Mannschaft", que l'acomplexa. En el minut 3, ja ha regalat una pilota al Bayern que ha obligat Sergio Busquets a intervenir, en una acció que li ha costat una targeta groga. Més grossa seria l'errada del número u blaugrana una estona més tard.

Dembélé ha enviat una pilota als núvols després d'una ràpida transició, en el minut 21, i poc després ha perdonat el Bayern. Ter Stegen –encertat, aquest cop— ha frustrat la rematada de Lewandowski. Ha estat en la mateixa jugada que s'ha trencat Jordi Alba. Xavi ha hagut de recórrer d'urgència a Mingueza quan no s'havia ni mig hora de partit.

Per aquella banda precisament, l'esquerra de la defensa blaugrana, ha progressat Coman en una nova aproximació dels bavaresos. No ha estat prou encertat Musiala. El Bayern tenia la situació sota control, sense necessitat de prémer l'accelerador. I, quan s'ha posat mans a l'obra, el Barça s'ha vist atropellat.

Així ha arribat el primer gol, obra de Thomas Muller. Abans, Lewandowski s'ha permès el luxe de retallar Piqué fins a tres cops dins de l'àrea. El "pitxitxi" de la Bundesliga ha fet la centrada i Muller s'ha elevat per sobre de Lenglet i Mingueza per marcar de cap, tot i els esforços d'Araujo per salvar-la sobre la línia de gol. El rellotge de l'àrbitre ha validat l'un a 0.

EN DIRECTE | Bayern - Barça, partit de la Champions League (Reuters)(Reuters)

Era el minut 34... i, en el 43, ha caigut el segon. Amb el Barça mig estabornit, Leroy Sané ha avançat sense oposició i ho ha provat des de 25 metres. Ter Stegen no ha calculat gens bé la direcció de la pilota i ha estat incapaç de refusar-la.

Xavi ha buscat solucions al descans amb l'entrada de Nico González. L'experiment amb Dest en atac només ha durat 45 minuts. El canvi tampoc ha alterat gaire la dinàmica. De fet, la primera ocasió del segon temps ha estat a càrrec de Sané, amb una rematada a boca de canó que, inexplicablement, ha acabat a les mans de Ter Stegen.

El Barça ja tenia coll avall la derrota i ha llançat la tovallola. Ho ha aprofitat el Bayern per fer més gran la ferida. El 3 a 0 ha estat obra de Musiala, en el minut 62. A Alphonso Davies gairebé se li ha escapat la pilota en l'últim esprint, però ha arribat a temps per cedir-la enrere al jove migcampista alemany.

L'últim cop que el Barça va caure tan d'hora en la Lliga de Campions va ser la temporada 01-02, amb Llorenç Serra Ferrer a la banqueta. El Milan i el Leeds van condemnar els blaugranes a la tercera posició del grup. Aquest cop, com a mínim, hi ha consolació de seguir jugant a Europa, i en una competició inèdita fins ara per al club.