DAKAR

Barreda s'enfonsa i Sainz retalla distàncies en la vuitena etapa del Ral·li Dakar

El pilot de Castelló ha perdut gairebé 6 minuts i es queda a més de 15 del líder, Nacho Cornejo, mentre que el madrileny ha eixugat 3 minuts al líder

Redacció Esport3Actualitzat

El pilot de Torreblanca Joan Barreda ha perdut gairebé 6 minuts en la vuitena etapa i es queda a més de 15 minuts del líder, José Ignacio Cornejo, que ha guanyat l'etapa. Malgrat que partia des del darrere, no només no ha pogut recuperar temps, sinó que a més ha cedit temps respecte als favorits. El de Castelló, que ha sortit amb un neumàtic malmès, ha aguantat el ritme dels millors fins al tram final, en què ha cedit 05.47.

Així ha corregut Toby Price la vuitena etapa.

Qui ha fet una etapa memorable ha estat Toby Price. Sortia amb un neumàtic assegurat amb brides i cinta americana i només ha perdut 01.05 sobre Cornejo. El xilè guanya un minut extra sobre Price, gairebé tres més sobre Brabec (brillant tercer obrint pista) i gairebé sis sobre Barreda. El millor català a la general és Jaume Betriu, en la divuitena posició.
 

Després de les males notícies sobre Pierre Cherpin, en coma induït per una greu caiguda al Dakar, l'etapa 8 també porta caigudes importants, com la que ha patit Xavier de Soultrait. El gran Dakar del francès s'ha estroncat al quilòmetre 267. Una caiguda l'ha enviat a l'hospital de Tabuk per practicar-li proves radiològiques. Una llàstima per al d'Husqvarna, que estava fent una gran carrera malgrat no formar part de l'equip oficial de la marca.

 

 

Sainz somia en la remuntada

Pel que fa als cotxes, Al-Attiyah i Carlos Sainz han estat atacant des de l'inici de l'etapa, després de percebre problemes per a Peterhansel. Nasser s'ha endut l'etapa al davant del madrileny i ha aconseguit retallar tres minuts a Peterhansel. En la general, el qatarí es queda a només 5 minuts del francès mentre que Sainz continua a més de mitja hora.

Així, l'etapa marató de Dakar ha estat menys decisiva del que s'esperava. Nasser al-Attyah s'anota el seu cinquè triomf d'etapa. Peterhansel és líder amb 04:52 sobre Al-Attiyah, que dimarts tindrà la responsabilitat d'obrir, i la distància amb Sainz queda a 38:55. El Dakar es va acabant, i també les opcions de remuntada de Sainz i Cruz.

Totes les classificacions en directe de l'etapa

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut