DAKAR

Ricky Brabec i Yazeed Al Rajhi, vencedors de la desena etapa del Dakar

Cop de teatre a la desena etapa del Dakar amb canvi de lider en la classificació de motos. El líder anterior, el xilè Cornejo ha hagut d'abandonar un cop finalitzada l'etapa. En cotxes, es manté el liderat de Peterhansel després de la segona victòria d'etapa del pilot loca Al Rajhi

Redacció Esport3Actualitzat

El nord-americà Ricky Brabec ha guanyat la desena etapa (entre Neom i Al-Ula) dominant amb solvència l'especial després de superar el lideratge inicial del duet Barreda-Cornejo.

Segon ha estat el castellonenc Joan Barreda a 3.15. Triplet d'Honda al podi amb Kevin Benavides, tercer a 5.11.

L'etapa s'ha vist marcada per una caiguda en la part final de l'especial del líder, José Ignacio Cornejo, que ha arribat a més de 17 minuts i no ha pogut mantenir-se al capdvant de la categoria de motos. Ha seguit endavant, ha acabat l'especial però a l'arribar a la meta no s'ha trobat bé. Ha passat  una revisió mèdica i ha decidit abandonar.

El català Oriol Mena ha arribat el 12è a 18 minuts de Brabec. Joan Pedrero ha arribat en divuitena posició a 26.34. I Jaume Betriu, 19è amb 29.05 de desavantatge. La Laia Sanz ha arribat en el lloc 29 a més d'una hora del guanyador de l'etapa. A la general ha sortit del top21 i ocupa el lloc 21.

Ara el líder és l'argentí Kevin Benavides que té 1.07 minuts d'avantatge sobre el xile Cornejo, que també s'ha vist avançat en la general per Brabec que és a 51 segons de Benavides.

Al Rajhi guanya l'etapa en cotxes

En la categoria de cotxes, el pilot de l'Aràbia Saudita Yazeed Al Rajhi ha guanyat després de dominar tota l'especial. En la lluita per la general, "Monsieur Dakar" Peterhansel ha cedit només 49 segons respecte el qatarià Nasser Al-Attiyah.

Carlos Sainz ha arribat a 4.12 del guanyador en el sisè, i el català Nani Roma ha estat setè a 10.37.

L'avantatge de Peterhansel a la general segueix sent de 17.01 sobre Al-Attiyah a falta de dues etapes. Aquest dijous arriba la jornada la més complicada, que ha quedat retallada en 40 quilòmetres dels 500 quilòmetres cronometrats.

Totes les classificacions en directe de l'etapa

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut