El Barça suma la 23a Lliga Catalana guanyant el derbi (82-92)

És la primera Lliga Catalana amb Jasikevicius a la banqueta. La Penya ha començat millor, però s'ha trobat amb un Barça poderós i Tomic ha acabat lesionat

Xevi BardoletActualitzat

Joventut i Barça han fet canvis respecte a les semifinals d'ahir. Carles Duran ha fet entrar en la convocatòria l'or europeu Joel Parra. Jasikevicius ha decidit que Satoransky descansés i ha activat Corey Higgins. Ha començat molt millor la Penya, més fluid en atac i amb Hellenson, un dels fitxatges verd-i-negres, com a gran finalitzador. El Barça ha eixugat els 9 punts de desavantatge des de la defensa, amb Kalinic com a referent en aquest apartat. Però no han frenat Feliz en l'última jugada del primer quart i Jasikevicius ha tret foc pels queixals.

La resposta, un gran contraatac amb assistència màgica de Laprovittola per a Abrines. Però el Barça tampoc estava del tot fi en la passada. Semblava que la Penya, amb els seus interiors més inspirats, podria tornar a agafar avantatge, però s'ha oblidat d'Àlex Abrines. El mallorquí ha dinamitat el segon quart i els blaugranes han anat als vestidors al davant amb un parcial de 0 a 10.

El Joventut necessitava aportació exterior i ha arribat el triple de Kyle Guy. Però no ha tingut continuïtat, i Jokubaitis ha posat la sisena per disparar el Barça en un nou parcial. I molts jugadors blaugranes s'han afegit en la producció. Han sabut gestionar un coixí suficient però no enorme. Kyle Guy, que pot fer aixecar el públic de l'Olímpic aquesta temporada, ha anotat triples fantàstics, però Tomic --els millors números-- s'ha lesionat. I Kalinic --màxim anotador del partit amb 17 punts-- ha disputat un últim quart majúscul i ha demostrat que pot ser un jugador top europeu als dos costats de la pista. L'MVP ha estat, però, Laprovittola.

No ha estat un partit brillant, però Jasikevicius ha estat taxatiu al final del partit:

"No ho hem fet malament del tot malgrat portar un parell de dies junts."