Desfeta històrica del Barça contra el Bayern (Reuters)

Bany de realitat del Bayern al Barça al Camp Nou (0-3)

Müller a la primera part i Lewandowski amb un doblet a la segona han fet els gols dels alemanys, molt superiors en tot moment. El Barça no ha xutat ni una sola vegada entre els tres pals.

Francesc LatorreActualitzat

El Bayern ha confirmat les sensacions de la prèvia del partit i ha passat per sobre del Barça. Koeman ha disposat un 3-5-2 per plantar cara al conjunt alemany, amb l'objectiu d'equilibrar les forces al mig del camp. Aquest ha estat l'onze inicial dels blaugrana, que avui han estrenat la tercera equipació: Ter Stegen, Araujo, Piqué, Eric Garcia, Jordi Alba, Sergi Roberto; Busquets, Frenkie de Jong, Pedri; Memphis i Luuk de Jong.

El Barça ha sortit intens, però la pressió alta dels bavaresos dificultava molt la sortida de pilota des dels dominis de Ter Stegen. De fet, en el primer quart d'hora els de Koeman no han pogut crear cap ocasió de gol, més enllà d'una rematada de Sergi Roberto a centrada d'Alba i que ha sortit molt desviada. Cert és també que en aquests primers compassos del partit, tampoc el Bayern ha creat perill destacable.

La primera gran ocasió ha arribat al minut 19 i l'han tingut els visitants, que a poc a poc han començat a imposar la seva superioritat física i futbolística. Ter Stegen ha desviat amb la cara una rematada a la mitja volta de Sané. Amb el pas dels minuts, la pressió asfixiant del Bayern ha anat desdibuixant l'equip de Koeman, fins al punt que als blaugrana els costava creuar la línia del mig del camp.

El Barça, de fet, no ha espantat el Bayern fins al minut 28, i ha estat a pilota aturada. Memphis ha centrat i Araujo ha rematat de cap per sobre de la porteria de Neuer.

Cinc minuts més tard ha arribat el primer gol del partit. Thomas Müller ha rebut tot sol a la frontal de l'àrea gran. Ha tingut temps de pensar i d'apuntar. Ha xutat i Eric Garcia ha desviat la pilota amb l'esquena, enganyant completament Ter Stegen. Una acció afortunada que, malgrat tot, feia justícia al que s'havia vist fins aleshores. Amb aquest zero a un i sense que el Barça tingués cap ocasió per empatar s'ha arribat al temps de descans. El Barça ha tancat el primer temps sense haver xutat entre els tres pals.

Mateixa tònica a la segona meitat

Tot just començar la segona part, el Barça ho ha provat amb un xut des de la llarga distància de Sergio Busquets. Müller ha desviat una pilota que anava molt ben encaminada. En l'acció posterior, Ter Stegen ha tret un peu miraculós per impedir el gol de Sané, que ha entrat amb pilota controlada pràcticament fins a l'àrea petita. El Bayern continuava en mode piconadora i en el minut 55 ha fet el segon. Musiala ha xutat al pal i el rebot l'ha recollit Lewandowski per ampliar l'avantatge dels de Munic.

Amb el 0-2, Koeman ha mogut la banqueta i ha fet entrar Gavi i Demir en els llocs de Busquets i Sergi Roberto, que ha marxat molt xiulat per l'afició. Uns minuts més tard, Coutinho ha entrat en el lloc de Luuk de Jong i Mingueza ha substituït Eric Garcia.

Per si la nit no pintés prou malament per als de Koeman, el tècnic neerlandès ha perdut Jordi Alba per una lesió muscular a vint minuts del final. Alejandro Balde ha entrat en el seu lloc. En el darrer tram del partit, ha fet la sensació que el Bayern aixecava una mica el peu de l'accelerador. I fins i tot a mig gas ha continuat fent mal al Barça. En el minut 85, Gnabry ha xutat al pal i el rebot ha anat a parar a peus de Lewandowski, que ha tingut temps de driblar Piqué a l'àrea petita abans de fer el tercer i tancar el marcador.

El públic ha acomiadat l'equip amb una barreja de xiulets, tímids aplaudiments i indiferència. D'aquí a dues setmanes el Barça viatjarà fins a Lisboa per enfrontar-se al Benfica, amb la necessitat imperiosa d'aconseguir-hi la primera victòria en aquesta fase de grups.

Empat sense gols a Kíev (0-0)

En l'altre partit del grup, el Dinamo de Kíev i el Benfica han empatat a zero, tot i que, en el minut 93, Mykola Xaparenko ha marcat per als locals. A instàncies del VAR, el gol no ha pujat el marcador i, per tant, els dos equips sumen un punt en aquesta primera jornada, i el Barça serà cuer en solitari.

Dinamo i Benfica han firmat un empat sense gols a Kíev (EFE/EPA/SERGEY DOLZHENKO) (EFE/EPA/SERGEY DOLZHENKO)