Barça

El Barça no pot guanyar l'Atlètic de Madrid i s'allunya de la Lliga (0-0)

El resultat beneficia molt el Reial Madrid, que depèn de si mateix per endur-se el campionat

Francesc LatorreActualitzat
El Barça ha començat amb una pressió molt tímida i un ritme molt lent i això s'ha traduït amb moltes dificultats per desactivar en la defensa madrilenya, la menys golejada de primera. En canvi, en el minut 10 ha estat Luis Suárez qui de falta directa ha enviat la pilota a mans de Ter Stegen. En l'acció posterior, però, els de Simeone han perdut Lemar per lesió i en el seu lloc ha entrat Saúl. Lemar, que sortia justament d'una lesió, havia topat amb Pedri. En el 18, una altra aproximació dels visitants, ara molt perillosa i en aquest cas amb rematada final de Correa i intervenció providencial de Lenglet, que ha enviat la pilota a còrner.

A la mitja hora de joc, ha estat el Barça qui ha hagut de fer un canvi per obligació. Busquets -el millor dels blaugrana fins aleshores- ha hagut de marxar lesionat i en el seu lloc ha entrat Ilaix Moriba. El migcampista de Badia havia topat amb Savic i s'ha fet mal a la cara. Tot i que ha mirat de continuar, ha hagut de ser substituït perquè es marejava. El club blaugrana ha comunicat més tard que l'han traslladat a un centre hospitalari per fer-li més proves. De Jong s'ha situat de migcentre i Ilaix, a l'interior. Sense que el Barça generés cap tipus de perill, Suárez ha fet intervenir una altra vegada Ter Stegen, ara amb un xut ras que el porter alemany ha desviat ben situat. Uns instants després, Carrasco ha protagonitzat una jugada calcada que Ter Stegen ha resolt també amb èxit. Suárez ha reclamat penal en la continuació de la jugada i Ter Stegen li ha recriminat aquesta actitud al seu excompany.

La primera gran oportunitat culer s'ha fet esperar fins al minut 41 i havia de ser, evidentment, amb Messi de protagonista. L'argentí ha fet un eslàlom marca de la casa durant el qual ha anat esquivant tots els jugadors rivals que li sortien al pas. Només la punteta dels dits d'Oblak han evitat que fos el Barça qui encetés el marcador contra tot pronòstic. Tant o més clara és la que ha tingut Felipe al límit del descans. El Barça ha defensat molt malament una jugada d'estratègia a la sortida d'un còrner i el central matalasser ha rematat tot sol, però el seu xut ha sortit per sobre de la porteria blaugrana. Simeone se'n feia creus a la banqueta. La primera part, doncs, ha acabat amb el marcador inicial i amb la sensació que si hi havia un equip que havia merescut marcar, era l'Atlètic de Madrid.

Messi, lamentant-se per una ocasió errada (FCBarcelona_cat)

En el temps de descans, Koeman ha fet un altre canvi i ha fet entrar Araujo en el lloc de Mingueza. I l'uruguaià ha estat a punt de marcar només començar aquest segon acte però Lenglet li ha tret la rematada quan ja la tenia pràcticament feta. El francès no ha vist que Araujo arribava darrere seu en millors condicions. L'Atlètic ha respost amb un xut llunyà de Suárez que ha sortit desviat. Tots dos equips han semblat donar-se una treva que ha acabat al minut 63, amb una doble ocasió del Barça: primer amb una rematada d'Ilaix que ha acabat a còrner i després amb cop de cap de Piqué que ha obligat Oblak a fer una molt bona aturada. El porter eslovè ha tornat a lluir-se en un llançament de falta directa de Messi cinc minuts més tard.

En el minut 70, Mateu Lahoz ha anul·lat correctament un gol de cap d'Araujo per fora de joc de l'uruguaià. Ho era, per molt poc, però ho era. En el 76, Koeman ha mogut la banqueta i ha fet entrar Sergi Roberto i Dembélé en els llocs de Dest i Pedri. I el francès n'ha tingut una de claríssima per fer el primer del seu equip. De cap i tot sol a la frontal de la petita, Dembélé ha rematat per sobre de la porteria d'Oblak. Era tan clara que Messi s'ha estirat a terra incrèdul, decebut i frustrat. En el minut 89, l'argentí ha disposat d'un llançament de falta però el seu xut ha anat un pèl desviat.

Amb aquest empat, el Barça continua dos punts per sota de l'Atlètic de Madrid a tres jornades del final del campionat. El resultat beneficia molt el Reial Madrid. El conjunt de Zidane depèn de si mateix per ser campió.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut