Eurocopa 2020

Empat sense gols en l'estrena d'Espanya a l'Eurocopa (0-0)

L'aposta de Luis Enrique per Álvaro Morata com a 9 titular en detriment de Gerard Moreno surt malament. Pífia sonada de Morata. Amb 18 anys i 201 dies, el blaugrana Pedri es converteix en el futbolista més jove de disputar un gran torneig amb Espanya.

Víctor PatsiActualitzat

La primera part ha sigut un exercici de paciència, amb Suècia completament tancada i Espanya dominant fàcil mirant d'obrir la llauna. En l'onze titular, doble aposta personal de Luis Enrique amb els joves Pedri (18) i Dani Olmo (23). El canari del Barça ha estat discret, mentre que el davanter català ha sigut el millor en atac. Ha fregat el gol amb el cap (minut 16), amb un xut de lluny (minut 44) i ha assistit Koke (minut 29). Minuts abans, el mateix Koke (28) ja havia rematat creuat en recollir un mal refús de la defensa sueca. La pífia del partit l'ha protagonitzat Álvaro Morata en el minut 38, quan s'ha quedat sol després d'un regal del central Danielsson. El seu xut no ha trobat ni porteria, provocant la desesperació de companys, seleccionador i públic local (12.500) presents a La Cartuja. La fortuna sí que s'ha aliat amb Espanya en l'única arribada de Suècia en tota la primera part (minut 41). El davanter de la Reial Societat ha superat el central Aymeric Laporte (27) i ha xutat a barraca. Marcos Llorente (26) ha salvat sota pals, la pilota ha tocat al pal i el rebot ha afavorit els interessos de la Roja.

A la represa, Morata ha pogut marcar en el minut 49, mentre que Suècia ha tornat a perdonar el 0 a 1 (minut 60) amb Isak assistint per Berg amb una passada de la mort que el 9 de Suècia ha rematat horrorós quan estava completament sol. Aquest segon ensurt i els problemes en profunditat han portat a Luis Enrique ha sacsejar l'equip amb un quàdruple canvi gairebé consecutiu (Thiago, Sarabia, Oyarzábal i Gerard Moreno per Morata, Rodri, Olmo i Ferran Torres) amb mitja hora de partit per endavant. En un final d'infart, Espanya ha disposat de tres ocasions gairebé consecutives mitjançant Gerard Moreno (minuts 90 i 92) i Pablo Sarabia (minut 93). La manca de gol i el debat al voltant de qui ha de ser el 9 d'aquesta selecció (Morata o Gerard Moreno) marcaran la setmana fins al segon partit, contra Polònia, dissabte.