Els Washington Redskins es comprometen a revisar el nom de l'equip arran de l'onada de protestes en contra del racisme als Estats Units (Reuters)
Futbol americà

Els Washington Redskins estudien canviar el nom de l'equip per les seves connotacions racistes

Redacció Esport3Actualitzat

Els Washington Redskins estudien canviar el nom de l'equip per les connotacions racistes que implica. L'onada de protestes racials que s'estan vivint als Estats Units provocada per la mort de George Floyd, a finals de maig, en mans d'un policia mentre practicava la seva detenció continua fent-se gran. 

El club nord-americà ha emès un comunicat en què es compromet a revisar el nom de l'equip.

 

Ha estat el principal patrocinador dels Redskins, FedEx, el que ha pressionat el club perquè mogui fitxa en aquest sentit. En un comunicat clar, l'empresa logística ha dit obertament: "Hem sol·licitat a l'equip de Washington que canviï el nom."

Ja fa molts anys que la comunicat d'indis americans reclama que l'equip de futbol nord-americà no faci servir el terme que significa "pellroges" per fer referència a l'equip de la capital dels Estats Units. A la iniciativa del patrocinador prinicipal, se n'hi han afegit uns altres dels Redskins, segons diversos mitjans nord-americans, fet que ha obligat l'equip a moure fitxa.

Anar al contingut