Copa Amèrica

Els voluntaris, part essencial de la Copa Amèrica de Vela

La resposta dels voluntaris ha sorprès la mateixa organització, que n'ha hagut de descartar més de cinc-cents

Ruth Gumbau VelascoActualitzat

Una peça important de la Copa Amèrica que té lloc a Vilanova serà el voluntariat. N'hi haurà fent tasques logístiques i de suport als mitjans de comunicació, però la majoria seran a l'aigua.

La resposta dels voluntaris ha sorprès la mateixa organització, que n'ha hagut de descartar més de cinc-cents. Alèxia Ferret, voluntària de la Copa Amèrica a Vilanova i monitora dels casals de vela al Club Nàutic Vilanova: "Se'm va donar l'oportunitat de presentar-me de voluntària i vaig pensar que era un gran esdeveniment que fa anys que es fa i vaig pensar que podia venir i ajudar". 

La tasca dels voluntaris aquàtics serà vetllar pel perímetre de la cursa, on no es podrà nedar ni navegar a més de sis nusos ni provocar onades. Martí Fos, voluntari de la Copa Amèrica a Vilanova, explica les seves tasques: 

"Faré suports als marshalls, els vaixells que delimiten la zona de regates on es fa la competició. Ens encarregarem de delimitar-la, però també d'evitar que no hi hagi vaixells intrusos que es posin al camp de regates i puguin provocar un incident."

 

La convocatòria de voluntaris, un èxit

L'organització ha hagut de triar 350 voluntaris d'entre gairebé 900 aspirants de diversos països, com l'alemany i resident a Vilanova Tobias Wuttke: "He viscut gairebé tota la meva vida fora d'Alemanya, ara a Vilanova. Ja vaig ser a la Copa Amèrica de València i quan em vaig assabentar que hi havia un programa de voluntaris vaig pensar que m'hi podia apuntar i contribuir en alguna cosa".


La febre dels voluntaris, hereva de Barcelona 92

L'esperit de voluntariat que va començar a Barcelona 92 encara perdura, com reconeix Natàlia Via-Dufresne, responsable d'operacions d'aigua de la Copa Amèrica:

"Pensàvem que per Vilanova no hi hauria tanta demanda i sí, ha anat molt bé. Això recorda Barcelona 92, quan hi va haver la gran mobilització de voluntariat."

Joan Carles Ribera, voluntari de la Copa Amèrica a Vilanova, reconeix que es treu, precisament, l'espina de no haver estat als Jocs Olímpics de Barcelona: "Tinc titulació de capità i vinc aquí perquè ja em vaig quedar amb les ganes als Jocs del 92 i volia formar part d'aquest esdeveniment". La convocatòria ha estat un èxit del programa de voluntaris, com reconeix el seu director i responsable, Xavier Prat:

"Esperàvem una resposta positiva, especialment d'una ciutat com Vilanova i la Geltrú, que té cultura marítima, i sabíem que hi hauria molta gent i que molts d'ells estarien interessats en l'àrea d'aigua, que és la més atractiva i la que et permet veure l'esdeveniment des de primera línia."

Una vista envejable que compensarà les moltes hores d'esforç.

El vaixell italià del Luna Rossa Prada Pirelli
Els voluntaris tindran una vista privliegiada dels A40, com aquest Luna Rossa Prada Prelli
ARXIVAT A:
Vela - Copa Amèrica
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut