NBA

Els Trail Blazers acomiaden l'any amb una victòria davant els Celtics (91-86)

Els Trail Blazers han acomiadat l'any amb un triomf de prestigi davant els Celtics per 91-86. Rudy Fernández, que ha debutat com a titular aquesta temporada, ha aportat 8 punts, 4 rebots i 2 assistències. Per la seva banda, els Grizzlies han encaixat una nova derrota contra els Suns per 89-101. Marc Gasol ha tingut una actuació destacada, amb 16 punts i 13 rebots, però ofensivament el joc dels de Memphis ha estat molt poc efectiu, especialment a dins de la zona, on Shaquille O'Neal ha estat l'amo indiscutible (24 punts i 13 rebots).

Rudy Fernández i els seus Blazers acaben el 2008 amb un gran sabor de boca. L'equip de Portland ha derrotat els vigents campions de l'NBA, els Boston Celtics, i ho han fet, a més, sense la seva gran estrella, Brandon Roy. Rudy ha estat titular per primer cop aquesta temporada i tot i que no ha tingut gaire encert en el tir, sí que ha estat decisiu en el tram final del partit, on ha fet la cistella que ha sentenciat el partit.

Menys afortunat ha estat el comiat de l'any de Marc Gasol. Els Grizzlies diuen adéu al 2008 amb una nova derrota, aquest cop contra els Suns. El duel del de Sant Boi amb un pivot llegendari com Shaquille O'Neal ha estat trepidant. Gasol li ha plantat cara durant gairebé tot el partit i s'ha carregat l'equip a l'esquena amb 16 punts i 13 rebots, però no ha estat suficient per donar la victòria als de Memphis. Shaq, amb 24 punts, i Barbosa, amb 28, han fet que Marc Gasol acabés el partit amb cara de pocs amics.

Torna Mutombo

El veterà Dikembe Mutombo, de 42 anys, tornarà a jugar amb els Rockets. Després de jugar les últimes dues temporades a Houston, actualment el congolès no tenia equip i la franquícia texana ha decidit recuperar-lo fins a finals de temporada per poder donar descans a Yao Ming, que comença a notar l'excés de minuts jugats. Serà la divuitena temporada de Mutombo a l'NBA.