Marc Gasol, aplaudint una acció del seu equip durant el partit contra els Timberwolves (Reuters)
NBA

Els Toronto Raptors fitxen Marc Gasol

El jugador de Sant Boi deixa els Memphis Grizzlies després d'onze temporades i marxa a un equip candidat a guanyar l'anell

Actualitzat

Després d'onze temporades, Marc Gasol deixa els Memphis Grizzlies i se'n va als Toronto Raptors. El traspàs, confirmat en les últimes hores, implica que, a canvi del pivot català, els Grizzlies rebran el pivot Jonas Valanciunas, el base Delon Wright, l'aler CJ Miles i els drets d'una segona ronda en el draft del 2024.

El jugador de Sant Boi marxa d'aquesta manera a un equip amb aspiracions a l'anell de l'NBA, que és segon a la classificació de la Conferència Est. Allà es trobarà amb Serge Ibaka, company seu a la selecció espanyola, i també al seleccionador espanyol Sergio Scariolo, actual tècnic assistent dels Raptors. Però també un equip molt fet, amb estrelles com Kawhi Leonard o Kyle Lowry, que acostuma a fer bones temporades a la lliga regular i vol plasmar-ho als "play-offs"

Gasol, que acaba de fer 34 anys, marxa de Memphis convertit en una llegenda, com ho testimonia la calorosa ovació que va rebre tot i que no va arribar a saltar a la pista. Marc deixa la franquícia de Tennessee com a màxim anotador històric de l'equip (11.684 punts), més minuts jugats (25.917), més rebots capturats (5942) o taps (1135), a més d'altres apartats estadístics menors.  El seu rendiment li va valdre jugar tres vegades el partit de les estrelles de l'NBA. Aquesta temporada ha obtingut 15,7 punts, 8,6 rebots i 4,7 assistències de mitjana.

Mirotic, als Bucks

El traspàs de Marc Gasol als Raptors no és l'únic de cert  relleu que s'ha fet en les últimes hores. El que més s'havia comentat, d'Anthony Davis als Los Angeles Lakers, es va acabar frustrant. En canvi, un altre jugador dels New Orleans Pelicans si que ha acabat aixecant el vol. Es tracta de Nikola Mirotic, que reforçarà els Milwaukee Bucks, un altre dels grans equips de la Conferència Est. Com Gasol, company seu a la selecció espanyola, Mirotic acabarà lluitant pel títol de conferència i, qui sap, potser també per l'anell.    

 

 

ARXIVAT A:
Marc Gasol
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut