Futbol formatiu

Els tornejos de futbol base no poden retornar tots els diners que van pagar les famílies

Segons el torneig i la quantitat abonada, es torna d'un 50% a un 85%, amb excepcions i donant la possibilitat de bonificar-ho en pròximes edicions. Els organitzadors argumenten que tornar-ho tot els obligaria a la suspensió de pagaments

Jordi SunyerActualitzat

La participació en un torneig de futbol base pot costar, amb allotjament inclòs, uns cinc-cents euros per esportista. Però després de l'ajornament forçat de les competicions, les empreses organitzadores només estan en disposició de tornar aquests diners a les famílies parcialment, entre un 50% i un 85%, segons el torneig i el que s'havia pagat.

Alguns clubs no s'hi han avingut, tot i que no en volen parlar a càmera. La majoria asseguren que s'ha passat de la indignació a una certa comprensió.

"Hi ha molts pares que estaven pendents de moltes coses de la feina, situacions d'intranquil·litat a casa, els nens... llavors, arriba una situació com aquesta i ho magnifiques tot." (Pepe Alivia, directiu de l'AEC Manlleu i pare d'un jugador)

"Al principi, les famílies creien que s'hauria de tornar el 100%, perquè al final és una situació imprevista per a tothom." (Ramon Gatell, coordinador del futbol base del CE Europa)

"Veient que la situació segurament no milloraria del 70%, hi va haver famílies que van preferir agafar-se a aquest 70% perquè creien que no hi perdrien tant." (Sebastià Raurell, vicepresident del CF Torelló)

 

Els organitzadors neguen que hi hagi cap voluntat de lucre, parlen de supervivència. Després de presentar ERTOs i sol·licitar préstecs a l'Institut de Crèdit Oficial, tornar de cop tots els diners suposava la desaparició de les empreses i dels tornejos.

"Tant de bo poguéssim tornar tot el que ens han pagat, però s'ha d'entendre que hi ha unes despeses de gestió i d'altres tipus que no es poden recuperar. Per exemple, molts hotels, pels quals aquesta situació també ha estat una sotragada, ja ens han dit que no ens podran tornar els diners i que ens ho hauran de bonificar per a la pròxima edició." (Juanjo Rovira, director de la Mediterranean International Cup)

"Les famílies interpreten que t'estàs quedant quaranta, cinquanta, seixanta euros que són seus... però si nosaltres haguéssim tancat, vol dir gent al carrer, proveïdors que no cobren i els pares que cobrarien més tard i pitjor que si no haguéssim fet el que hem fet." (Albert Viñas, director de la Mare Nostrum Cup)

 

Hi ha dos col·lectius que cobraran el 100%: les famílies vulnerables, en el cas del Mare Nostrum, i els equips de les comarques de Girona, en el cas del MIC. En aquest últim torneig, la col·laboració dels ajuntaments de la zona i la voluntat de la Diputació de Girona de no deixar a l'estacada els esdeveniments que subvencionaven ho ha de fer possible. El MIC espera la concreció d'ajudes d'altres institucions i patrocinadors per poder compensar la resta d'equips.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut