NBA

Els Thunder empaten l'eliminatòria amb els Grizzlies, en vèncer després de tres pròrrogues (123-133)

Ho han tingut molt a prop però no ha pogut ser. Després de tres pròrrogues, els Grizzlies de Memphis han caigut davant els Oklahoma City Thunder, que han empatat a dos l'eliminatòria (123-133). Els Grizzlies, sense Mayo ni Conley a les pròrrogues, han pagat l'excessiu esforç realitzat. Marc Gasol ha estat realment espectacular. Ha jugat 57 minuts, per sumar 26 punts i 21 rebots. Ha estat Kevin Durant, qui amb sis punts a la tercera pròrroga ha sentenciat el partit a favor dels Thunder, que veien com s'apropava la possibilitat d'un 1 a 3 advers a l'eliminatòria. D'altra banda, els Heat s'han col·locat a només un triomf de la final en vèncer el quart partit amb els Celtics (90-98).

La lluita ha estat dura i han hagut de disputar-se tres pròrrogues perquè els Thunder vencessin els Grizzliess i empatessin la sèrie 2-2, malgrat l'enorme actuació del pivot català Marc Gasol, que ha aconseguit una doble figura de 26 punts i 21 rebots. Gasol ha jugat ni més ni menys que 57 minuts per anotar 11 de 20 tirs de camp, capturar 10 rebots ofensius i 11 defensius, donar 3 assistències, recuperar dues pilotes i posar un tap. El cinquè partit de la sèrie que disputen al millor de set es jugarà a l'Oklahoma City Arena dimecres que ve.

Després d'haver tingut dues oportunitats clares per guanyar el partit, abans que conclogués el temps reglamentari (96-96) i en la primera pròrroga (109-109), al final els Thunder no s'han deixat arrabassar la victòria gràcies als sis punts que ha anotat Durant en la tercera. L'estrella dels Thunder, que han deixat escapar de nou 10 punts d'avantatge (82-92) amb 4,56 per disputar-se del temps reglamentari, ha estat en part culpable que no guanyés abans el partit el seu equip, però al final s'ha reivindicat en la tercera pròrroga i ha acabat el partit amb un doble-doble de 35 punts i 13 rebots.

Mentre que Westbrook li ha donat suport en ser el líder ofensiu dels Thunder en aconseguir 40 punts, 5 rebots, 5 assistències i 3 recuperacions de pilota en el que ha estat el segon partit consecutiu de la sèrie que s'ha de decidir a la pròrroga. James Harden ha aportat 19 punts, 7 rebots i 7 assistències per ser el sisè jugador i factor guanyador, mentre que el base Daequan Cook ha arribat als 10 punts per ser el quart jugador dels Thunder amb dobles dígits. Els Thunder, que han començat de nou malament el partit per posar-se per sota en el marcador 17 punts (35-18) i 9,48 minuts per disputar-se per al descans, han aconseguit recuperar-se i han marxat als vestidors amb només 4 de diferència (53-49).

Al tercer període ja han començat a trobar l'equilibri en el seu joc i encara que han seguit per sota en el marcador (72-71), en el quart han dominat i ho han tingut tot a favor seu per al triomf, però dos errors des de la línia de personal de Kendrick Perkins quan faltaven 49 segons i el parcial de 93-96, ha permès Mike Conley anotar un triple i forçar la pròrroga. La història s'ha repetit a la primera pròrroga amb un triple del base principiant Greivis Vásquez quan faltaven nou segons i han pogut perdre el partit en la segona que la han empatat gràcies a la cistella que ha anotat Westbrook amb 30 segons per al final (119-119).

No obstant, en la tercera pròrroga, l'esforç físic realitzat pels dos equips ha fet més efecte en els Grizzlies que no han pogut aguantar ja el ritme encistellador de Durant i Westbrook per haver de rendir-se davant un rival que aquesta vegada ha demostrat que ser més complet. Tot i que Zach Randolph ha aconseguit un doble-doble de 34 punts i 16 rebots, no ha pogut ser factor a la pròrroga decisiva al quedar-se els Grizzlies amb només una cistella en 9 intents de tirs de camp.

Tampoc el gran partit que ha fet Marc Gasol, amb 26 punts i 21 rebots, ha pogut evitar la derrota dels Grizzlies, la primera que pateixen a casa en el que va de la competició de la fase final. Mayo, Conley i Vásquez han aportat 18, 16 i 14 punts, respectivament, per completar la llista dels cinc jugadors dels Grizzlies amb dobles dígits.