Esports

Els socis dels clubs esportius han de pagar les quotes durant el confinament pel coronavirus?

Lluís Cervelló / Quim Robert / Xevi BardoletActualitzat

Camps, pistes, gimnasos, piscines... tot desert en els més de 8.000 clubs que hi ha a Catalunya com a conseqüència del confinament per combatre la pandèmia del coronavirus. I entre els socis, una pregunta. Estant a casa, cal seguir pagant les quotes?

La Llei de l'Esport és clara i, segons la nota emesa pel Consell Català de l'Esport i l'Associació Catalana de Consum, en el cas de les entitats sense ànim de lucre -que són la majoria- els socis són copropietaris del club. No són clients i, per tant, no hi ha dret a devolució.


Claudi Martí, president del CN Sabadell

"Hi ha unes despeses fixes que tenim i que hem de pagar. Sous de jugadors, de treballadors, pagament d'inversions, subministraments, proveïdors, manteniment d'instal·lacions, crèdits... L'única manera d'afrontar-ho és mitjançant les quotes dels socis."

 

Mònica Balsells, presidenta del Reus Deportiu

"És una situació que ens posa una mica al límit a tots. La crida que hem de fer és que el club és de tots i la quota la paguem tots."

 

Joan Masriera, director esportiu del CN Mataró

"Hem de donar les gràcies als nostres associats per seguir confiant amb el que el club els proposa. De tota la vida hem sigut una entitat de tipus social i esportiu sense ànim de lucre."

 

Al GEiEG de Girona plou sobre mullat. El temporal Gloria va afectar les instal·lacions. I just el cap de setmana abans de la reobertura de la piscina de Sant Ponç es va decretar el confinament. Com a la resta de clubs, es cobra la quota social, però no les activitats i els serveis complementaris.

Francesc Cayuela, president del GEiEG

"Som una entitat centenària i apel·lem a la solidaritat, l'ajuda i la comprensió, com sempre ha estat, dels socis i dels gironins per continuar funcionant."

 

Un cas diferent és el dels 41 centres de titularitat municipal a Barcelona. L'Ajuntament assumirà el cost de no cobrar quotes mentre les instal·lacions estiguin tancades. Se'n beneficiaran més de 200.000 usuaris.


En els models de negoci com gimnasos privats, l'usuari sí que té dret a reclamar. La Generalitat, però, demana que només es faci en cas de necessitat, ja que aquestes empreses també estan tenint dificultats. Algunes ofereixen opcions de rebaixes, devolucions o compensacions. Altres, com l'Ekke, amb 8.000 abonats a Lleida, han pogut, de moment, anul·lar el cobrament.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut