Pau Gasol bloqueja una entrada a cistella de Stephen Curry (Reuters)
Bàsquet

Els San Antonio Spurs apallissen els Golden State Warriors (100-129) en l'estrena de Pau Gasol

Tot i la discreta aportació de Gasol (2 punts i 4 rebots) en el seu debut, l'equip texà ha assaltat el pavelló més inexpugnable de la passada temporada. Els Cavaliers estrenen la defensa del títol imposant-se als Knicks (117-88).

Actualitzat

La temporada passada, els Golden State Warriors no van perdre el seu primer partit a casa fins al mes d'abril. Aquest any, i després de fer la incorporació més rutilant de l'estiu amb el fitxatge de Kevin Durant, han començant caient amb estrèpit a l'Oracle Arena davant els San Antonio Spurs (100-129). Pau Gasol s'estrenava amb l'equip texà, però el català, amb una actuació força discreta (2 punts i 4 rebots en 18 minuts), no ha estat certament l'artífex del triomf dels Spurs.

Els autèntics protagonistes han estat LaMarcus Aldridge (26 punts i 14 assistències) i Kawhi Leonard, que ha anotat 35 punts (anotant 15 punts de 15 des de la línia de personal) en el primer partit de la franquícia sense el ja retirat Tim Duncan. No es pot dir que l'estrena de Durant amb els Warriors hagi estat fallida, ja que ha anotat 27 punts, un més que Stephen Curry. Però en l'aspecte col·lectiu, l'equip de Gregg Popovich ha estat molt superior.

Els Cavaliers estrenen anell guanyant

Els Cleveland Cavaliers no han tingut problemes per imposar-se als New York Knicks (117-88) en el seu primer partit com a campions de l'NBA. LeBron James ha anotat 19 punts però ha destacat en aquesta ocasió per la seva faceta de generador de joc: fins a 14 assistències ha repartit "King" James, perquè dos companys el superessin en l'aspecte realitzador: Kyrie Irving, que ha anotat 29 punts amb un bon 4 de 7 en triples, i Kevin Love, que ha sumat 23 punts a més de capturar 12 rebots en un inici que recorda el Love dominant dels Timberwolves.

Lillard comença endollat

Però qui més ha destacat en l'aspecte individual en la primera nit d'NBA de la temporada és Damian Lillard, autor de 39 punts en la victòria dels Portland Trail Blazers sobre els New York Knicks (113-104). El jugador franquícia dels Blazers ha anotat 4 triples de 6 intents, a més de capturar 9 rebots i repartir 6 assistències.

 

Anar al contingut