Clément Lenglet, en el moment de caure lesionat contra l'Osasuna (EFE)
Barça

El Barça, amb problemes a l'eix de la defensa

Lenglet fa treball específic i no està descartat del tot per al partit de Champions contra el Ferencvaros, mentre Ronald Araujo fa part de l'entrenament amb el grup. Ara per ara, només el novell Óscar Mingueza està a plena disposició de Koeman

Redacció Esport3Actualitzat

Óscar Mingueza començava la temporada amb el filial del Barça i, ves per on, ara és un jugador necessari per a Ronald Koeman quan no fa ni una setmana que va debutar amb el primer equip. El Barça acumula força baixes en aquest inici de temporada -un inici amb menys descans del que és habitual per la pandèmia- i moltes es concentren en posicions de defensa.

L'equip blaugrana ja va començar la temporada minvat en la posició de central per la situació de Samuel Umtiti, que sembla que no acaba de fer net dels seus problemes al cartílag del genoll. Preveient la poca disponibilitat del francocamerunès, el club va estar intentant fins a última hora el fitxatge d'Eric Garcia, jugador fet a la Masia però emigrat al Manchester City en edat juvenil. El retorn va estar a punt de consumar-se fins ben bé les últimes hores del termini, però finalment no va arribar a bon port.

Amb Gerard Piqué i Clément Lenglet com a parella titular, Ronald Araujo, que ja havia debutat d'emergència al final de la temporada passada, va complir el paper de tercer central però va caure lesionat en el partit davant la Juventus fa exactament un mes i ara es troba en la fase final de la seva recuperació.

Més seriosa és la lesió de Piqué, l'autèntic patró de la defensa blaugrana, que pot estar uns quatre mesos de baixa després que Ángel Correa, de l'Atlètic de Madrid, li caigués a sobre del genoll. Encara sota la síndrome per la pèrdua de Piqué, el Barça es quedava aquest diumenge sense Lenglet. A l'espera que es doni un diagnòstic més precís, les primeres exploracions indiquen que es tracta d'un esquinç de turmell i que en un període curt el francès podrà estar altra vegada a disposició de Koeman.

De moment, aquest dilluns Lenglet ha fet treball específic i el club no l'ha descartat del tot per al desplaçament a Budapest. Mentrestant, Araujo ha fet part del treball amb el grup i està ultimant el seu retorn.  

A l'espera que deixin enrere del tot els seus problemes físics, Mingueza és ara com ara l'únic especialista en la demarcació a disposició de Koeman. De cara al partit de dimecres contra el Ferencvaros i potser per algun duel més, sembla que el de Santa Perpètua de Mogoda tindrà com a company Frenkie de Jong o Junior Firpo, que ja han jugat circumstancialment en aquesta posició aquesta temporada.

 

 

 

Anar al contingut