Els promotors de la ILP el 2015 fent campanya per l'aprovació
Els promotors de la ILP el 2015 fent campanya per l'aprovació
Barcelona

Els promotors de la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica esperen que es voti el juliol

Aquesta setmana han tancat la ronda de converses amb els grups que més se'ls han resistit fins ara: Convergència i Unió i el Partit Popular

RedaccióActualitzat

Els promotors de la Iniciativa Legislativa Popular contra els desnonaments i la pobresa energètica asseguren que han aconseguit el suport de tots els partits per aprovar-la abans no acabi el mes de juliol. La ILP es va presentar al Parlament el mes de maig amb 143.000 firmes, el triple del mínim necessari per tirar endavant aquesta mena d'iniciatives.

Els impulsors de la ILP han tancat aquesta setmana la ronda de converses amb els grups que més se'ls han resistit fins ara: Convergència i Unió i el Partit Popular. Tant CiU com el PP accepten que la ILP entri al Parlament amb tràmit d'urgència de manera que el 8 de juliol es pugui debatre i a final de mes es voti. El PP no garanteix que hi voti a favor, mentre que CiU s'ha compromès amb el contingut.

La CUP i ICV-EUiA ja havien mostrat a l'abril el seu suport al text, i ERC, C's i PSC també, però amb la introducció d'esmenes que no comprometen  l'esperit de la llei. En aquesta segona ronda de contactes han ratificat els seus compromisos.

Els promotors de la ILP asseguren que cada dia que el Parlament no actua es fan 43 desnonaments i més de 400 talls de subministraments. 

 
 

Anar al contingut