Michel Fabrizio critica l'estil de conducció de Marc Márquez (Reuters)
Motor

"Els pilots joves volen imitar Marc Márquez, arrisquen massa"

Michel Fabrizio s'ha mostrat en contra de la decisió de córrer a Jerez després de la mort de Dean Berta Viñales i ha anunciat la seva retirada del motor

Àlex Ávila Actualitzat

La jornada de dissabte al Mundial de superbikes va estar marcada per l'accident mortal de Dean Berta Viñales. Direcció de cursa va decidir suspendre totes les proves que s'havien de dur a terme, però aquest diumenge la decisió ha estat diferent.

La Federació Internacional de Motociclisme (FIM) i Dorna s'han reunit a primera hora per valorar si s'havia de córrer o no. Després que la majoria hagi votat a favor de córrer, s'ha consultat a la família de Viñales, que hi ha donat el vistiplau. D'aquesta manera, la jornada de diumenge s'ha dut a terme amb total normalitat.

Rebuig i retirada

No obstant això, no tots els pilots han acceptat la decisió presa. I és que Michel Fabrizio s'ha negat rotundament a participar en la cursa. L'italià ha emès un contundent comunicat en què, a més a més, ha anunciat la seva retirada de la competició.

"Em nego a córrer per la falta de respecte per la vida humana. I em retiro. És hora de dir prou. He estat testimoni d'un mal dia, de la pèrdua d'un pilot de 15 anys. De curses n'he viscut moltes, i cada vegada que se n'acaba una faig un sospir d'alleujament perquè havia acabat bé."

"Aquest món ha canviat. La FIM es mostra indiferent amb el fet de comptar amb 42 nens a la Yamaha Cup i 42 més al Mundial de Supersport 300. Massa pilots amb poca o molt poca experiència, i això no només passa en campionats mundials."

Michel Fabrizio en una imatge d'arxiu

Fabrizio culpa Marc Márquez

En el mateix comunicat, l'expilot de superbikes ataca el pilot català Marc Márquez en creure que s'ha convertit en un model perillós per als joves.

"Rossi es va queixar de les maniobres 'incorrectes' de Márquez. Hem d'estar d'acord amb ell. Marc s'ha convertit en un referent per als joves, que emulen les seves gestes, avancen al límit, arrisquen en cada centímetre..."

Minut de silenci en record de Viñales

Abans de començar la jornada de curses de diumenge, el traçat de Jerez ha viscut un emotiu minut de silenci en record de Dean Berta Viñales. El jove pilot de 15 anys va perdre la vida després d'un accident múltiple al primer revolt del circuit. Viñales, cosí de Maverick, havia debutat aquesta temporada a la categoria de Supersport 300.

Anar al contingut