Hidemasa Nakamura, director executiu dels Jocs de Tòquio
Jocs Olímpics

Els organitzadors dels Jocs Olímpics de Tòquio faran 18 proves test per preparar les competicions

Es faran amb unes mesures de sanitat estrictes, s'hi limitaran molt els contactes i s'hi prohibirà cridar. L'atletisme, a principis de maig, serà l'únic amb esportistes estrangers i amb públic a l'estadi

Els organitzadors dels Jocs Olímpics de Tòquio han explicat els protocols que es seguiran a partir d'aquesta setmana en les proves test que es faran per veure l'estat de les instal·lacions i també la seguretat davant la Covid-19.

El primer test serà aquest cap de setmana amb un torneig de rugbi. Fins a 18 esports han programat proves test abans de l'inici dels Jocs previst pel 23 de juliol.

Les proves d'atletisme, que es faran el 9 de maig a l'Estadi Nacional, seran les úniques que acolliran espectadors en les graderies, segons ha explicat Hidemasa Nakamura, director executiu dels Jocs.

"Per les proves d'atletisme i també la marató estem pensant a tenir espectadors i també convidar uns quants atletes estrangers, passant això sí, les mesures anticovid".

Els organitzadors han demanat limitar els contactes amb les mans, les abraçades i mantenir les distàncies. Estaran prohibits els crits de suport i els espais comuns s'airejaran cada 30 minuts. Només l'atletisme accedirà a tenir esportistes estrangers, que seran controlats a l'arribada al Japó.

"Pel que fa al nombre d'atletes estrangers que competeixen en els test comprovem quants atletes estrangers volen participar i l'interès dels seus països. Un cop sabem el nombre planificaran amb el govern la seva vinguda".

En les competicions olímpiques, per primer cop a la història, no es permetrà l'entrada de públic estranger.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut