Els números de la Lliga perfecta: gols, assistències... i l'únic precedent

El domini aclaparador del FC Barcelona a la Lliga 2021-22 queda reflectit en aquestes xifres de rècord

Amb el triomf davant l'Atlètic de Madrid, el Barça de Jonatan Giráldez ha arrodonit la Lliga perfecta: 90 punts de 90 possibles. El pas triomfal del FC Barcelona per la Lliga Iberdrola 2021-22, que va conquerir a mitjans de març, ha generat un seguit d'estadístiques que ja són història del futbol:

30 victòries en 30 jornades

L'última derrota blaugrana va ser la temporada passada, la 2020-21, en la jornada 27. Les culers van perdre, precisament, al camp de les matalasseres per 4-3.

Un únic precedent

No és la primera vegada que un equip femení signa la Lliga perfecta. El Llevant de la 2000-01, va guanyar 26 partits de la fase regular i un parell de la fase de Campiones.

159 gols, una mitjana de 5,3 per partit

Amb les dianes de Paredes i Aitana, el Barça ha tancat la Lliga Iberdrola amb un còmput de 159 gols a favor (mitjana de 5,3 per partit). La golejada més gran a domicili d'Alexia i companyia va ser l'1-10 al camp del Sevilla. Com a locals a casa, el 9-1 contra l'Alabès.

Oshoala, la pitxitxi compartida de la Lliga

La nigeriana Asisat Oshoala, un dels noms propis de la temporada, comparteix l'honor de màxima golejadora amb la brasilera del Madrid CFF, Geyse Ferreira, amb 20 gols cadascuna. El mèrit d'Oshoala és la seva mitjana realitzadora: ha fet 20 gols en 18 partits -- només 12 com a titular --, l'equivalent a un gol cada 55 minuts.

Oshoala, celebrant un dels seus gols

El gol, molt repartit

El domini aclaparador a la Lliga es reflecteix al rànquing de màximes golejadores. En el top5 de la competició, quatre són del Barça: Oshoala amb 20, Alexia amb 18 i Martens i Hermoso amb 17. En el global de l'equip hi ha hagut fins a 20 golejadores diferents. I de les jugadores de camp del primer equip, només Pereira s'ha quedat sense marcar.

Assistència: 5 jugadores n'han fet 10 o més

En aquest capítol es nota qui porta la batuta de les actuals campiones d'Europa. La Pilota d'Or, Alexia Putellas, ha estat la més "generosa" amb 15 passades de gol transformades per les seves companyes.

Amb pany i forrellat: els gols encaixats, una raresa

L'equip enguany han posat el pany i forrellat. Només ha encaixat 11 gols en 30 partits i ha deixat la porteria a zero en 19 compromisos. Cap rival ha estat capaç de fer-li més d'un gol... i a Europa aquest mèrit només ha estat del Wolfsburg i del Reial Madrid.

Malgrat tot, Paños no pot ser Trofeu Zamora

La portera d'Alacant Sandra Paños no ha disputat el mínim de partits (22) per poder revalidar un premi individual que ja ha guanyat en quatre ocasions, una circumstància que ja li va passar l'any anterior. La internacional ha tingut un curs en què ha passat sovint per la infermeria, a banda d'entrar en rotacions regulars amb la resta de porteres de l'equip.

Sandra Paños, una assegurança sota els pals

Les jugadores més utilitzades

Marta Torrejón, de 32 anys, ha estat la jugadora més utilitzada per l'entrenador de Vigo: 2.262 minuts. Només s'ha perdut un partit. Darrere seu, per minuts jugats en la Lliga hi trobem Patri Guijarro, Alexia, Mapi León i Paredes

L'equip que col·lecciona títols i rècords, però, no ha acabat la temporada i la setmana vinent pot alçar a Torí la segona Champions consecutiva.