Futbol català

Els nous propietaris del Lleida Esportiu denuncien una agressió d'Albert Esteve

Luis Pereira i Vicente Javaloyes han ordenat aquest matí la substitució dels panys del Camp d'Esports. Quan hi han arribat, però, l'expresident Albert Esteve volia impedir el canvi. Esteve no vol cedir la propietat del club i els ha denunciat

Jordi Sunyer CapellaActualitzat

L'arribada de l'exjugador blau Luis Pereira i del soci Vicente Javaloyes per gestionar el Lleida Esportiu no ha pacificat el club. Al contrari. Els antics propietaris, els germans Esteve, asseguren ara que van signar els documents de traspàs sota amenaces i coaccions. No volen cedir la propietat del club, malgrat que els jugadors i tècnics cobraven amb comptagotes, l'estat del camp era deplorable i, fins i tot, va faltar seguretat en alguns partits.

Quan, aquest matí, els nous gestors han volgut canviar els panys del Camp d'Esports, s'han trobat amb Albert Esteve, que ha sol·licitat la presència dels Mossos d'Esquadra. La policia li ha confirmat que la gestió dels accessos a l'estadi, que és municipal, correspon ara a Pereira i Javaloyes.  Esteve ha marxat, però poc després ha presentat una denúncia al jutjat de guàrdia contra els nous gestors del club, el regidor d'esports de la Paeria, Ignasi Amor, i el tècnic i assessor d'alcaldia, Juanjo Falcó.

Albert Esteve discuteix amb els Mossos d'Esquadra aquest matí al Camp d'Esports (Lleida Televisió)

A primera hora de la tarda s'ha aconseguit canviar tots els panys del recinte, i Pereira i Javaloyes han pogut comparèixer davant dels mitjans per mostrar un vídeo que vol demostrar una agressió física d'Albert Esteve cap a Javaloyes.

 

 

El nou gestor del Lleida Esportiu ha explicat que va caçar els Esteve entrant al club dissabte passat, el mateix dia en què asseguren que van desaparèixer uns elements del patrimoni del club. Javaloyes ha exposat que el van agredir i li van causar lesions lleus.

"No hi haurà cap negociació perquè jo no ho vull. Passaran per sobre del meu cos, però un cop hi ha violència no hi pot haver tracte. Quan vaig veure les fotografies [dels Esteve dins del Camp d'Esports diumenge], vaig tenir clar que no hi podia haver tracte. (...) S'han perdut més d'un milió d'euros de subvencions per negligència, i això és administració deslleial." (Luis Pereira, nou president del Lleida Esportiu)

"Sabem que el dia 19 de febrer persones vinculades al club van treure caixes amb material del club. Hem trobat a faltar una estàtua i una copa dels anys trenta. Hem hagut de canviar els panys per protegir els béns i el patrimoni del club. He hagut d'enganyar el meu fill d'onze anys perquè no entendria que al seu pare l'hagués picat algú." (Vicente Javaloyes, nou gestor del Lleida Esportiu)

"Després de la primera denúncia que ens van presentar, vam anar a declarar davant dels Mossos com a testimonis, ni tan sols com a investigats. I vam advertir a la policia que temíem que pogués haver-hi danys personals o en els nostres béns. El senyor Jordi Esteve sap que va firmar tots els documents lliurements, i que no hi ha hagut cap amenaça ni cap coacció. Presentarem una querella per calúmnies i una altra per denúncia falsa." (Marc Torres, advocat del Lleida Esportiu)

Luis Pereira (centre) i Marc Torres (dreta), abans de la roda de premsa d'aquesta tarda (Judit Balcells / Àlex Oró)

Pereira i Javaloyes insisteixen que la federació i les autoritats esportives només han reconegut una junta: la seva.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut