Pierre-Emerick Aubameyang i Ferran Torres
EN DIRECTE | Barça - Osasuna, partit de la Lliga (Reuters)
BARÇA

Els nous fitxatges d'atac multipliquen els gols del Barça

Les incorporacions del mercat d'hivern han duplicat amb l'eficàcia golejadora de la primera part de la temporada

Redacció Esport3Actualitzat

Va dir Gerard Piqué després de perdre al Wanda Metropolitano al mes d'octubre que el Barça "podria estar tres hores jugant a futbol i no marcaria cap gol". Una declaració duríssima que il·lustrava les dificultats que tenia l'equip de Koeman per veure porteria. El Barça notava de manera claríssima les baixes de Messi i Griezmann a l'estiu.

Ara, en canvi, el Barça fa gols amb relativa facilitat. Hi té a veure la cada vegada millor adaptació al joc que vol Xavi Hernández, però també les incorporacions hivernals: Alves, Ferran Torres, Adama Traoré i Aubameyang. Aquests jugadors suposen un ventall de possibilitats per Xavi a l'hora de triar qui juga i també a l'hora de dissenyar la forma d'atacar, com va quedar clar en la remuntada a Elx. Al Martínez Valero, l'entrada de Ferran, per exemple, va capgirar l'atac blaugrana com un mitjó.

Si fixem els focus en els davanters, les xifres parlen per si soles. Des que Ferran, Adama i Aubameyang són a l'equip, el conjunt blaugrana ha duplicat la seva mitjana de gols per partit. En els set partits que acumulen entre totes les competicions, el Barça ha marcat 21 gols, xifra que suposa una mitjana de tres gols per partit. En canvi, en la resta de la temporada, el Barça només havia fet 41 gols en 30 partits, amb una mitjana d'1,37 gols per partit. A més, ja fa uns dies que Xavi ha pogut sumar, a més, els gols de Memphis Depay, que havia estat molt temps de baixa.

El Barça crea més ocasions i és més eficaç que abans i això l'ha dut a encadenar quatre victòries consecutives per primera vegada aquesta temporada i a situar-se tercer a la Lliga després de molt temps. Dijous, contra el Galatasaray i a l'Europa League, una nova golejada posaria coll avall l'eliminatòria contra el conjunt turc.

 


 

Anar al contingut