Tom Brady li fa una passada en mà a LeGarrette Blount en una jugada del partit de diumenge. (Foto: Reuters)
Futbol americà

Els New England Patriots, sota sospita d'haver desinflat les pilotes de la final de Conferència

L'equip de Nova Anglaterra podria haver manipulat deliberadament les pilotes de la final de la Conferència Americana per treure'n profit. Si això es confirmés, podrien rebre una sanció per part de l'NFL.

Actualitzat

Els New England Patriots, que el diumenge es van classificar per la Super Bowl, podrien rebre una sanció per haver proporcionat pilotes menys inflades del que és reglamentari, precisament en la final de la Conferència Americana, guanyada als Indianapolis Colts (45-7), que els va donar el pas a la Super Bowl.

El cas està en estudi per part de la NFL després que un jugador dels Colts, D'Qwell Jackson, notés que una de les pilotes que es van fer servir estava més desinflada del que és habitual. A requeriment dels Colts, la NFL ha investigat els fets i hauria conclòs que 11 de les 12 pilotes que es van fer servir estaven menys inflades del què és reglamentari.

D'acord amb el procediment habitual en un partit de la magnitud de la final de conferència, els àrbitres revisen el material unes dues hores i mitja abans de l'inici del partit. Després no és permès que s'alteri. Si es comprovés que algun responsable dels Patriots el va manipular deliberadament, podria haver-hi alguna sanció. Els responsables de la NFL emetran un veredicte en els pròxims dies. Mentre, els representants de la franquícia de Nova Anglaterra han tirat, més que mai, pilotes fora. 

Anar al contingut