Mossos a Can Barça
Les oficines del Barça van ser objecte d'escorcolls per part dels Mossos pel Barçagate
Barça

Els Mossos conclouen que l'auditoria de PwC pel Barçagate és "insuficient"

Segons el sumari del cas al qual ha tingut accés EFE, en l'informe de la policia catalana es desvela que hi ha afirmacions que "haurien de ser ratificades per tots els membres de la junta directiva"

Agència EFEActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han conclòs que l'informe de l'empresa auditora PriceWaterhouseCoopers (PwC) sobre el Barçagate "resulta insuficient pel fraccionament de la informació" i "per la falta de profunditat en l'encàrrec de PwC".

Així apareix en el sumari del cas, al qual ha tingut accés EFE, en el qual el cos policial també afirma que de totes les manifestacions que va fer el FC Barcelona en el comunicat que va publicar després de rebre l'informe de PwC, tan sols n'hi ha una "que s'ajusta a la realitat": que "els treballs efectivament fets per les empreses proveïdores (pertanyents a NSGroup) són incomplets, d'acord amb l'encàrrec i els serveis contractats".

Els Mossos afirmen que no té fonament que el club blaugrana digués que "en la contractació per part del FC Barcelona de diversos serveis relatius al monitoratge i anàlisi de xarxes no es va encarregar cap campanya difamatòria contra ningú", i que "no va existir cap conducta corrupta" perquè aquests aspectes no van ser investigats "per PwC" ni van ser sol·licitats "pel club".

A més, els Mossos diuen que hi ha afirmacions que "haurien de ser ratificades per tots els membres de la junta directiva". Per exemple, la conclusió de l'auditoria que sentencia que "aquest projecte [el d'NSGroup amb el Barça] havia estat informat formalment, en diverses ocasions, a la junta directiva del club".  

De l'auditoria de PwC sobre el Barçagate, el club tan sols en va fer públiques les cinc pàgines de conclusions que va exposar en una roda de premsa feta a l'Auditori 1899, en la qual van explicar l'assumpte el portaveu, Josep Vives, i el cap dels serveis jurídics, Romà Gómez-Ponti, detingut i posat en llibertat provisional dilluns passat precisament arran d'aquest cas.

Segons els Mossos, "si no es fa una anàlisi relacional entre l'esclat de l'assumpte Barçagate, l'encàrrec del FC Barcelona a PwC i les conclusions de la consultora es poden generar errors d'apreciació perquè la informació, que en aquest cas haurien de rebre els més de 150.000 socis com a part interessada, resulta insuficient pel fraccionament de la informació i per la falta de profunditat en l'encàrrec de PwC".

El cos policial troba a faltar en l'informe de PwC referències a qüestions relatives a "si el club va utilitzar empreses externes per fer una campanya de desprestigi a persones i entitats no afins a la junta directiva de Bartomeu, la vinculació d'NSGroup amb els perfils de les xarxes socials identificats en l'informe de la Cadena SER o el cost d'aquest encàrrec (crear, alimentar i actualitzar perfils/bots)", entre altres aspectes.

Durant l'auditoria interna que va fer PwC, l'empresa va entrevistar 14 persones, 13 d'elles pertanyents al club (Josep Maria Bartomeu, Òscar Grau, Jaume Masferrer, Guillem Graell, Xavier Asensi, Javier Nebot, Román Gómez-Ponti, Mario Ruiz, Maria Vallès, Ignasi Soriguera, Noelia Romero, Pau Vilanova i Jordi Moix) i una d'externa, Carlos Ibáñez, el propietari d'NSGroup.

Els Mossos destaquen que "no es van analitzar els dispositius electrònics del Sr. Bartomeu, no es van fer entrevistes a la totalitat de la junta directiva i no es van fer entrevistes a personal d'I3 Ventures o NSGroup".  

El cos policial també diu que, en relació amb Noèlia Romero (la compliance officer del club que va fer una auditoria interna sobre el cas i després va ser suspesa de sou i de feina i acomiadada) "es desconeix el contingut de l'entrevista que es va fer perquè l'informe de PwC no aporta cap informació relacionada amb preguntes o respostes de la Sra. Romero".

Un altre aspecte que va cridar l'atenció dels Mossos és que en l'auditoria de PwC tan sols es van analitzar quatre dels sis perfils a Facebook controlats per NSGroup que tenien relació amb el club blaugrana, i Alter Sports i "Jaume, un film de terror" no es van incloure en la recerca.

 

ARXIVAT A:
Josep Maria BartomeuBarçagate
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut