Toni Bou serà el rival a batre al Trial Indoor al Palau Sant Jordi. (Foto: www.repsolmedia.com)
Motor

Els millors pilots del món de trial i enduro se citen aquest diumenge al Palau Sant Jordi

La 37a edició del Trial Indoor i la 15a edició de l'Enduro Indoor de Barcelona, que se celebrarà al Palau Sant Jordi diumenge, comptarà amb els millors pilots del món de les dues especialitats, en una prova on estarà en joc el liderat del Mundial en totes dues especialitats.

Actualitzat

La 37a edició del Trial Indoor i la 15a edició del 15è Enduro Indoor de Barcelona, que se celebrarà al Palau Sant Jordi aquest diumenge, comptarà amb els millors pilots del món de les dues especialitats, en una prova on estarà en joc el liderat del Mundial en totes dues especialitats.
  
Les dues proves són puntuables per al Campionat del Món FIM de X-Trial i el Campionat del Món FIM de SuperEnduro. En el Trial Indoor, tercera prova del Mundial, competiran vuit pilots i Toni Bou (Montesa Honda), líder del campionat i amb 13 punts d'avantatge sobre el tarragoní Albert Cabestany (Sherco), intentarà aconseguir la seva vint-i-quatrena victòria consecutiva de les 38 que suma ja en aquesta disciplina.
  
El gran repte de Toni Bou, que ha guanyat les dues primeres proves del Mundial a Sheffield (Regne Unit) i Marsella (França), serà el de superar a Jordi Tarrés al número de victòries en el Trial Indoor de Barcelona i que en aquest moment està empatat a set triomfs amb el mític pilot de Rellinars.
  
El cartell es completa amb la presència del quatre vegades campió del món de Trial Indoor, el tarragoní Adam Raga (Gas Gas), al costat del gironí Jeroni Fajardo (Beta), el japonès Takahisa Fujinami (Montesa Honda) i el britànic James Dabill (Beta).
  
Entre les novetats, a més del format de competició, que enfronta els tres millors pilots a la final més el millor dels eliminats en les prèvies, destaca el debut del de Vigo Jorge Casales (Gas Gas), de 19 anys, actual guanyador de la Copa del Món Junior de Trial. També estarà el pilot francès Loris Goubian, que competirà amb Ossa, en el retorn de la marca a la ciutat comtal.

El polonès Taddy Blazusiak, favorit al SuperEnduro 

L'Enduro Indoor de Barcelona celebra quinze edicions. És la cinquena prova puntuable del Campionat del Món FIM de SuperEnduro, i té un rei indiscutible, el polonès Taddy Blazusiak (KTM), que s'ha imposat ja en set ocasions. Blazusiak compta amb 18 punts d'avantatge sobre el britànic David Knight (KTM) i Jonathan Walker (KTM) és tercer. També està tot per decidir en el Mundial, ja que fins i tot hi ha 66 punts en joc i Blazusiak ha vençut a Gran Bretanya i el Brasil i Knight l'ha superat a Polònia i Mèxic.
  
No faltarà a la cita el campió del món d'Enduro 2009, el tarragoní Iván Cervantes i el pilot gironí Dani Oliveras, nouvingut del Ral·li Dakar, on ha tingut una destacada actuació en el seu debut (36è en la general)  amb la marca Gas Gas.

Anar al contingut